Παρά το γεγονός ότι αφιέρωσε σχεδόν δέκα χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο, η Apple ακύρωσε πλέον τα σχέδιά της κατασκευής ηλεκτρικού οχήματος (EV).

Το Apple EV, το οποίο επρόκειτο να διαθέτει προηγμένα συστήματα αυτονομίας, θεωρήθηκε κάποια στιγμή πιθανός ανταγωνιστής της Tesla.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της ειδικής ομάδας EV θα αναλάβουν καθήκοντα σε άλλα τμήματα, μεταξύ άλλων και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Bloomberg και οι New York Times πληροφορήθηκαν τα νέα από ανώνυμη πηγή της Apple. Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Apple δεν προέβη ποτέ σε δημόσια συζήτηση για το EV της, στο οποίο αναφερόντουσαν εσωτερικά με τις κωδικές ονομασίες «Titan» και «Project 172», αλλά το Apple EV είχε αποκτήσει το παρατσούκλι, «το χειρότερα κρυμμένο μυστικό της Silicon Valley», καθώς το πρότυπο είχε θεαθεί τακτικά σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Η ακύρωση μεγάλου έργου είναι σπάνια για την Apple, η οποία προσπαθεί να καινοτομήσει και να βρει νέους τρόπους ανάπτυξης, έχοντας ξοδέψει 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη την τελευταία πενταετία.

 

Προηγούμενο άρθροinstacar: συνέχιση της ανάπτυξης το 2023
Επόμενο άρθροΠρώτη κλεφτή ματιά στο νέο Peugeot E-5008