Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα E Class, η οποία θα διατίθεται από τον Μάιο με μια γκάμα νέων υβριδικών κινητήρων.

Με περισσότερα από 14 εκατομμύρια μοντέλα Saloon και Estate που πωλήθηκαν από το 1946, η E-Class είναι η πλέον ευπώλητη σειρά μοντέλου στην ιστορία της Mercedes-Benz. Θεωρείται από πολλούς ως η “καρδιά της μάρκας”.

Με ανανεωμένη εμφάνιση, το νέο executive saloon δανείζεται το στυλ των πιο αεροδυναμικών μοντέλων CLA και CLS.

Η E Class εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και εγκατάσταση πλήρους γκάμας ψηφιακών οργάνων.

Το σύστημα MBUX, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην A Class, είναι τώρα στάνταρ στην Ε. Υπάρχουν δύο στάνταρ οθόνες 10,25 ιντσών ή μεγαλύτερες εκδόσεις των 12,5 ιντσών προαιρετικά.

Για πρώτη φορά στην E Class το σύστημα ψυχαγωγίας θα διαθέτει τεχνολογία οθόνης αφής. Το σύστημα διαθέτει επίσης φωνητικό έλεγχο και πρόσθετη πλοήγηση πραγματικού περιβάλλοντος, που χρησιμοποιεί πραγματικές εικόνες του συστήματος καμερών του αυτοκινήτου για δώσει τις οδηγίες κατεύθυνσης.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τα πιο σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμιζόμενου συστήματος ελέγχου ταχύτητας Active Distance Assist, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου βάσει του δρόμου ή των επικρατουσών συνθηκών κυκλοφορίας.

Οι κινητήρες είναι ηλεκτρικοί, σε συνδυασμό με νέους ήπιους υβριδικούς βενζινοκινητήρες τεσσάρων και έξι κυλίνδρων και τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους ντίζελ.

Θα υπάρξουν επίσης υβριδικά plug-in βενζινοκίνητα και ντίζελ με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση.

Προηγούμενο άρθροΗ Volkswagen αποκαλύπτει το concept ID.4 και το ID.3
Επόμενο άρθροΗ StreetScooter σταματά την παραγωγή και κλείνει