Η Amazon Web Services λανσάρει το FleetWise

Η Amazon Web Services (AWS) εγκαινίασε το FleetWise, μια νέα υπηρεσία για κατασκευαστές αυτοκινήτων, που τους δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουν και να αποθηκεύουν δεδομένα από τα οχήματά τους στο cloud.

Η νέα υπηρεσία AWS IoT FleetWise επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πραγματοποιούν διάγνωση εξ αποστάσεως, να παρέχουν βοήθεια στους αυτοκινητιστές και να ενημερώσεις λογισμικού όταν απαιτείται.

Η υπηρεσία επιτρέπει επίσης στους κατασκευαστές να διαγνώσουν προβλήματα κινητήρα εξ αποστάσεως, να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους και να διαχειρίζονται καλύτερα τις ανακλήσεις οχημάτων. Μπορούν επίσης να συλλέγουν δεδομένα για προσομοιώσεις κατά τις δοκιμές συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.

Ταχύτερη και βελτιωμένη διάγνωση κινητήρα

Η έξυπνη διαλογή και η δυνατότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών να ορίζουν τους «κανόνες» επιτρέπει τη συμπίεση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, για βελτιωμένη και ακριβή ανάλυση.

Το AWS IoT FleetWise θα εγκατασταθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος. Προς το παρόν εφαρμόζεται μόνο σε δοκιμές πεδίου στη Βιρτζίνια και τη Φρανκφούρτη και μπορεί να διατεθεί σε μοντέλα παραγωγής το 2024.

Προηγούμενο άρθροVideo – πρόγευση του Skoda ENYAQ coupé iV
Επόμενο άρθροDaimler – Mercedes-Benz: μπόνους ρεκόρ στους εργαζόμενους