Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 112α γενέθλια της

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 112α γενέθλια της με τους φίλους της σε όλο τον κόσμο και το Μουσείο της στο Arese θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εορτασμών με ειδικές εκδηλώσεις.

Η 24η Ιουνίου είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για όλους τους φίλους της μάρκας ανά τον κόσμο. Σηματοδοτεί τη γέννηση της Anonima Lombarda Fabbrica Automobili στο Μιλάνο το 1910, η οποία πολύ σύντομα θα μετονομαζόταν σε Alfa Romeo και θα αποτελούσε ένα από τα απόλυτα μέτρα σύγκρισης του πάθους για την αυτοκίνηση. Για αυτή την ξεχωριστή επέτειο και τη φετινή χρονιά, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Στο επίκεντρο βεβαίως θα βρίσκεται το Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, όπου από την Παρασκευή 24 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων για τα 112α γενέθλια της Alfa Romeo. Σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν όσοι βρεθούν σε αυτό τον ξεχωριστό χώρο, αλλά και μέσω του διαδικτύου.

Κομβικό σημείο θα είναι η παρέλαση των φίλων της μάρκας με τις αγαπημένες τους Alfa Romeo στην πίστα του Μουσείου, ενέργεια η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί κάθε χρονιά την αρχή και την ολοκλήρωση των εορτασμών.

Η 112η επέτειος εστιάζει στα Club των φίλων της μάρκας σε όλο τον κόσμο, αφιερώνοντας ειδικά για αυτά έναν χώρο στο Μουσείο. Εκεί θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό, αλλά και video, τα οποία θα παρουσιάζουν το πάθος των Alfisti, από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική, μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Αφρική. Σε όλες τις ηπείρους της υδρογείου, το πάθος για την Alfa Romeo και τα μοντέλα της είναι ζωντανό όσο ποτέ.

Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου θα εγκαινιαστεί  το Trees4Clubs, όπου κάθε Club θα φυτέψει ένα δέντρο ενώνοντας με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο τις «ρίζες» του με το κέντρο της μάρκας. Η αποκάλυψη των σχετικών πλακετών θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου, ενώ η Κυριακή 26 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στα 60α γενέθλια της Giulia.

Αποτελώντας ένα ορόσημο για τη μάρκα, η Giulia είναι το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Δεκάδες Giulia από τη δεκαετία του 1960 και του 1970 θα βρεθούν στην πίστα του Μουσείου για να μεταδώσουν για ακόμα μια φορά τη μοναδική τους λάμψη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και μερικές πολύ ιδιαίτερες Giulia, όπως για παράδειγμα μία η οποία ανήκε στο δυναμικό της αστυνομίας. Αυτό όμως δεν θα είναι και το πιο παράξενο όχημα που θα μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες, αφού οι διοργανωτές φρόντισαν να έχουν διαθέσιμα δύο επαγγελματικά μοντέλα της μάρκας, τα “455” και “Mille”, παρουσιάζοντας μια πολύ ιδιαίτερη πτυχή της μάρκας.

 

Προηγούμενο άρθροMoow: Το κινητό γραφείο σας στο Nissan NV200
Επόμενο άρθροStellantis: Επενδύει 33 εκατ. ευρώ στα κέντρα δοκιμών της