Η εταιρεία κατασκευής προηγμένων εξαρτημάτων ενεργειακών συστημάτων με έδρα τη Βοστώνη, Advent Technologies Holdings Inc, συνήψε οριστική συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρήσεων συστημάτων κυψελών καυσίμου του Fischer Group – συγκεκριμένα, της SerEnergy, με έδρα τη Δανία και θυγατρική στις Φιλιππίνες και της Fisher eco solutions, με έδρα τη Γερμανία, συνολικού κόστους 52 εκατ. ευρώ.

Η SerEnergy είναι παγκόσμια πρωτοπόρος σχεδιασμού και κατασκευής μονάδων κυψελών καυσίμου πολυμερούς ηλεκτρολυτικής μεμβράνης υψηλής θερμοκρασίας με μεθανόλη (HT-PEM) της κατηγορίας των 5 κιλοβάτ. Η Fischer eco solutions είναι μέρος του Fischer Group που ασχολείται με την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Από κοινού με την SerEnergy, η εταιρεία ειδικεύεται στην τεχνολογία ανανεωμένων κυψελών καυσίμου μεθανόλης (RMFC) και παράγει βασικά παρελκόμενα (σύνολα κυψελών καυσίμου, αναμορφωτές μεθανόλης, συστήματα ηλεκτροδίων μεμβράνης (MEA) και διπολικές πλάκες) των κυψελών καυσίμου της SerEnergy.

Αυτή η συναλλαγή συμβαδίζει απόλυτα με την επιχειρηματική εστίαση “Οποιοδήποτε Καύσιμο. Οπουδήποτε (Any Fuel. Anywhere)” της Advent και, με την πρόσφατη εξαγορά της UltraCell, θα προωθήσει την Advent στους παγκόσμιους πρωτοπόρους παραγωγής συστημάτων κυψελών καυσίμου στην απομακρυσμένη, εκτός ηλεκτρικού δικτύου αγορά.

“Η συναλλαγή αναμένεται να επιταχύνει την εφαρμογή του επιχειρηματικού μας σχεδίου και να επεκτείνει την αυξανόμενα έσοδα της Advent σε πλήρη σύνολα και συστήματα κυψελών καυσίμου. Θα παράσχουμε από κοινού μια πλατφόρμα για κάλυψη της ραγδαία αυξανόμενης ζήτησης εναλλακτικής ισχύος σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και CEO της Advent Technologies.

Το τίμημα της συναλλαγής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021, είναι 15 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και 37 εκατομμύρια ευρώ σε μετοχές ADN με βάση την τιμή κλεισίματος της Advent για τις 20 ημέρες διαπραγμάτευσης πριν από το κλείσιμο, υπό την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών κλεισίματος.

Φωτογραφία: Business Wire

Προηγούμενο άρθροΝέο Peugeot 9×8 Hypercar, σχεδιασμένο για αγώνες
Επόμενο άρθροYunex Traffic, νέα μάρκα της Siemens Mobility