Η ADESA Europe αλλάζει όνομα. Ο πάροχος λύσεων ψηφιακής αγοράς μεταχειρισμένων οχημάτων θα είναι πλέον γνωστός ως OPENLANE Europe.

«Αυτό αντικατοπτρίζει την μετονομασία της μητρικής μας εταιρείας στις ΗΠΑ και την αποστολή μας διευκόλυνσης των χονδρικών πωλήσεων αυτοκινήτων», δήλωσε ο Jolijn Bockstaele, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας.

Τον Μάιο τρέχοντος έτους, η KAR Global – η μητρική εταιρεία στις ΗΠΑ – μετονομάστηκε σε OPENLANE. Αυτή η ψηφιακή μάρκα υπήρχε στις προσφορές της KAR για περισσότερο από μια δεκαετία. Τώρα πλέον είναι η ονομασία, τόσο της μητρικής εταιρείας, όσο και των διαφόρων ψηφιακών αγορών της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και στην Ευρώπη.

Η μετονομασία σηματοδοτεί την συνεχιζόμενη διαδικασία της εταιρείας να μειώσει τα πάγιά της και να επικεντρωθεί στην ψηφιακή αγορά. Το 2022, η KAR πούλησε τις αμερικανικές εταιρείες δημοπρασίας δομικών υλικών της ADESA στην Carvana.

«Το όραμά μας είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης ψηφιακής αγοράς μεταχειρισμένων οχημάτων στον κόσμο και το προωθούμε συγκεντρώνοντας όλους τους πωλητές, τους αγοραστές και τα οχήματά μας στο openlane.eu στην Ευρώπη και στο openlane.co.uk στο ΗΒ», δήλωσε η Grainne van Berkum, πρόεδρος της ευρωπαϊκής εταιρείας, από τον Νοέμβριο του 2023. «Πιστεύουμε ότι αξιοποιώντας τη δύναμη της παγκόσμιας μάρκας, μπορούμε να επιταχύνουμε την καινοτομία και να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία πελάτη».

Η μετονομασία σε OPENLANE είναι κάτι περισσότερο από απλή αλλαγή ονόματος. Εκφράζει την δέσμευση να καταστεί η αγορά και πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εύκολη και οι πελάτες πιο επιτυχείς, όπως εξηγεί η κ. Van Berkum: «Στην Ευρώπη, διευκολύνουμε τις διασυνοριακές πωλήσεις παρέχοντας ασφαλές ενιαίο κατάστημα με τις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία του και επιλογές παράδοσης σε πραγματικό χρόνο. Το δίκτυό μας logistics στο ΗΒ και στην Ευρώπη εξασφαλίζει απρόσκοπτες συναλλαγές και αποτελεσματική διανομή στους πελάτες. Συγχρόνως, διευκολύνουμε και τις εγχώριες πωλήσεις. Οι προμήθειές μας σε τοπικά οχήματα αυξάνονται, χάρη στην ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα αντιπροσώπων. Η σπονδυλωτή πλατφόρμα αντιπροσώπων μας OPENLANE Sell, προσφέρει μια γκάμα ευέλικτων συστημάτων που δίνουν στους αντιπροσώπους τον έλεγχο κάθε συναλλαγής».

Το 2022, οι διάφορες αγορές OPENLANE υποστήριξαν την πώληση 1,3 εκατομμυρίων οχημάτων, ακαθάριστης αξίας 23 δισ. δολαρίων, σε ένα δίκτυο άνω των 50.000 franchise και ανεξάρτητων αντιπροσώπων, κατασκευαστών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών ενοικίασης και ανάκτησης και διαχείρισης στόλων.

Η OPENLANE Europe συνδέει ιδιοκτήτες στόλου, κατασκευαστές, χονδρεμπόρους και αντιπροσώπους με αγοραστές σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Προηγούμενο άρθροStellantis επαναγοράζει μετοχές από την Dongfeng
Επόμενο άρθροΕγκαίνια της Opel Γιαννίρης στη Θεσσαλονίκη