Δυναμική είναι η παρουσία της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στην 3η Έκθεση Επαγγελματικών Αυτοκινήτων, Τεχνολογίας Μεταφορών και Logistics “Transport Show 2018”, με δύο μάρκες φορτηγών και ελαφρών επαγγελματικών, μία μάρκα λεωφορείων καθώς και μία μάρκα ελαστικών.

Εκμεταλλευόμενη τη μακρόχρονη παρουσία του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος ήδη έχει συμπληρώσει 96 χρόνια παρουσίας στο χώρο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, η “Αδελφοί Σαρακάκη” είναι ο επίσημος εισαγωγέας-διανομέας των φορτηγών Volvo στην Ελλάδα από το 1950 και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Mitsubishi Motors από το 1963. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά και στην αγορά των ελαστικών για επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, εκπροσωπώντας τις εταιρείες Infinity, Titan, Apollo, Marshal και KUMHO.

Στο περίπτερο της εταιρείας πρωταγωνιστής είναι το Volvo FH 25 Year Special Edition. Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του Volvo FH το 1993, η Volvo Trucks παρουσιάζει το ειδικό αυτό μοντέλο. Διαθέσιμο σε εκδόσεις Volvo FH και Volvo FH 16, έχει ιδιαίτερα στιλιστικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, με ανώτερα επίπεδα άνεσης και προηγμένες τεχνολογίες.

Το Volvo FH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της βιομηχανίας, με πωλήσεις που πλησιάζουν το 1 εκατ. μονάδες. Επομένως, το Volvo FH 25 Year Special Edition δεν τιμά μόνο το ίδιο το φορτηγό, αλλά και όλους τους πελάτες και οδηγούς που το χρησιμοποιούν επί ένα τέταρτο του αιώνα.

Το Volvo FH είναι η τέλεια απεικόνιση μιας πελατοκεντρικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας και ένα μοντέλο που παραμένει πρωτοπόρο επί ένα τέταρτο του αιώνα. Αυτή η συναρπαστική έκδοση αποτελεί φόρο τιμής για τα πρώτα 25 χρόνια και  σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση του επιτυχημένου ταξιδιού με πελάτες και οδηγούς.

Το εξωτερικό χαρακτηρίζεται σύγχρονο με μία τάση ρετρό. Το ασημί/γκρι και πορτοκαλί ντεκόρ τονίζει την προέλευση του φορτηγού, ενώ οι διακοσμητικές λωρίδες σχηματίζουν τον αριθμό 25 σηματοδοτώντας την επέτειο. Οι λωρίδες συνδυάζουν τρισδιάστατα εφέ και σκιές απηχώντας τη σχεδιαστική τάση των αρχών της δεκαετίας  του 1990 και χαρίζει στο φορτηγό μία χαρακτηριστική, ρετρό εμφάνιση. Στην παρουσία του διατίθεται με δύο αποχρώσεις, μία πιο σκούρα, σε τόνο cool grey (Mammoth Tree Metallic) και μία φωτεινή κόκκινη (Crimson Pearl), η δεύτερη ως σύγχρονη εκδοχή της αρχικής κόκκινης καμπίνας του 1993.

Παράλληλα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το τουριστικό λεωφορείο Irizar i6s, που ξεχωρίζει για την εξωτερική δυναμική και αεροδυναμική εμφάνιση. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ασφάλεια και άνεση των επιβατών του, καθώς το λεωφορείο διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας προσφέροντας ταυτόχρονα μία ξεχωριστή εμπειρία σε μακρινά ταξίδια.

Ταυτόχρονα από την πλευρά της Mitsubishi Motors πρωταγωνιστής θα είναι η 5η γενιά L200, ένα μοντέλο που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία Sport Utility Truck. Το νέο L200 κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο της Mitsubishi Motors Thailand στο Laem Chabang με στόχο πωλήσεων 200.000 μονάδων/ετησίως.

To L200 5ης γενιάς χρησιμοποιεί τετρακίνηση Super Select 4WD II, ένα σύστημα που χάρισε στην εταιρεία 12 νίκες στον σκληρότερο αγώνα του κόσμου το Dakar Rally.

Τέλος  στο περίπτερο της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ θα παρουσιαστούν τα ελαστικά των εταιρειών Kumho που καλύπτουν τις ανάγκες των ελαφρών φορτηγών, Van και λεωφορείων. Τα ελαστικά της εταιρείας KUMHO έχουν τύχει μεγάλης αναγνώρισης τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς  έχουν τιμηθεί με μία σειρά βραβείων σχεδίασης.

Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν με τα τρία παγκοσμίως μεγαλύτερα βραβεία σχεδίασης – Red Dot Award (Γερμανία), iF International Forum Design (Γερμανία), και International Design Excellence Awards (ΗΠΑ). Στη συγκομιδή προστέθηκαν οι διακρίσεις Good Design (Ιαπωνία), Good Design (Κορέα) και Green Good Design (ΗΠΑ), διαμορφώνοντας μία πολύ επιτυχημένη χρονιά.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Territory crossover της Ford παρουσιάστηκε στην Κίνα
Επόμενο άρθροΗ BMW προτείνει «Κυριαρχία Χ» με σημαντικά οφέλη