Το Διοικητικό Συμβούλιο της AB Volvo αποφάσισε να αναβάλει την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της λόγω των αβέβαιων και ραγδαίων εξελίξεων του COVID-19.

Τις τελευταίες ημέρες, κυβερνητικές αρχές σε όλο τον κόσμο συνέχισαν να εφαρμόζουν μέτρα που επηρεάζουν άμεσα τις δραστηριότητες και τους πελάτες του Volvo Group. Οι αποφάσεις αυτές περιλαμβάνουν το κλείσιμο των συνόρων, τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών και την παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής του Ομίλου είναι κλειστά και οι συμβάσεις των εργαζομένων σε διάφορες χώρες έχουν προσωρινά ανασταλεί. Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν άμεση επίδραση στις οικονομίες που είναι σημαντικές για το Volvo Group και εκτιμάται πως η επικρατούσα κατάσταση θα οδηγήσει σε ασθενέστερη ζήτηση των προϊόντων και των υπηρεσιών του Ομίλου. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτό θα έχει σημαντική αρνητική επίδραση στην οικονομική του ανάπτυξη.

Με βάση τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της AB Volvo αποφάσισε να αναβάλει την Ετήσια Γενική Συνέλευση για να δώσει στην εταιρεία και στη διοίκησή της μια καλύτερη ευκαιρία περαιτέρω αξιολόγησης της κατάστασης.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και την επίδραση αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κόσμος στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Volvo Group”, δήλωσε ο Carl-Henric Svanberg, πρόεδρος του ΔΣ της AB Volvo . “Πιστεύουμε πως, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σωστή και επιβεβλημένη η αναβολή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ώστε να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση”.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2020 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εν καιρώ.

To Volvo Group είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι αναστέλει όλες τις εργασίες στα περισσότερα εργοστάσιά του. Η αναστολή επηρεάζει όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου Volvo, τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τον κατασκευαστικό εξοπλισμό, καθώς και τα ναυτιλιακά και βιομηχανικά μηχανήματα. Γεωγραφικά αυτό ισχύει για την Ευρώπη, την Αμερική και περιοχές της Ασίας. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί πότε θα επανέλθουν στο φυσιολογικό οι δραστηριότητες.

Το Volvo Group είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών, λεωφορείων και κατασκευαστικού- ναυτιλιακού – βιομηχανικού εξοπλισμού στον κόσμο. Ο όμιλος παρέχει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης. Με έδρα το Γκέτεμποργκ, απασχολεί περίπου 100.000 άτομα, διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής σε 18 χώρες και πωλεί τα προϊόντα του σε περισσότερες από 190 αγορές.

Προηγούμενο άρθροΑναβολή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Groupe Renault
Επόμενο άρθροToyota Ελλάς – ΚΕΔΕ: Συμμαχία για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”