Η Hyundai Motor Company και η πλατφόρμα Creative Talent της Kia Corporation, ZER01NE, συμμετείχαν στην CES 2024.

Οι δύο εταιρείες προωθούν την ανάπτυξη των startups της ZER01NE και τις βοηθούν να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά, υποστηρίζοντας τις δυνατότητές τους και δημιουργώντας ευκαιρίες συνεργασίας και επενδύσεων.

Η ZER01NE VENTURES, που ξεκίνησε το 2018, είναι η Πλατφόρμα Δημιουργικών Ταλέντων του Hyundai Motor Group που καλλιεργεί επιταχύνει την ανάπτυξη υποσχόμενων startup.

Η ZER01NE VENTURES συμμετείχε στην CES το 2024, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με διευρυμένη παρουσία και υψηλότερη ποιότητα περιεχομένου. Θα παρουσιαστούν στο διεθνές κοινό έντεκα νεοφυείς επιχειρήσεις και οι καινοτομίες τους. Η ZER01NE VENTURES εντοπίζει startups παγκοσμίως βάσει των τεχνολογικών αναγκών των μονάδων έρευνας και ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας των Hyundai Motor και Kia.

«Το Hyundai Motor Group διερευνά προληπτικά καινοτόμες τεχνολογίες διεθνών νεοσύστατων επιχειρήσεων εκτός αυτοκινητοβιομηχανίας που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του μετασχηματισμού κινητικότητας», δήλωσε ο Δρ. Yunseong Hwang, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Open Innovation Execution Group του Hyundai Motor Group. «Η πρωτοβουλία ZER01NE διευκολύνει τον εντοπισμό τους και επιταχύνει την ανάπτυξη λύσεων επόμενης γενιάς που θα ωφελήσουν την ανθρωπότητα».

Στις φετινές ανεξάρτητες νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνονται οι Green Whale Global, ARTWA, DEEP.FINE, Pebblous και Koop Technologies. Στις εξαρτώμενες περιλαμβάνονται οι APLAYZ, MOBINN, DATAMOND και POEN. Επιπλέον, υπάρχουν δύο startups, η DAY1LAB και η COSMOS Lab, του Ιδρύματος Hyundai Motor Chung Mong-Koo, της Κορέας. Από τις 11 startups, οι Green Whale Global, MOBINN, POEN και DAY1LAB έλαβαν το Βραβείο Καινοτομίας.

Η ZER01NE VENTURES διαθέτει επίσης εσωτερικό πρόγραμμα επιχειρηματικών συμμετοχών που ονομάζεται Company Builder, που επενδύει στην καινοτομία των εργαζομένων. Από την έναρξη λειτουργίας του, 36 startups έχουν ξεκινήσει επιτυχώς τις δραστηριότητές τους.

Συμμετέχοντας στην CES 2024, η ZER01NE επιδιώκει να επεκτείνει την διεθνή παρουσία της και να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματικά κεφάλαια, εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Μέσω συνεργασιών με συνεργάτες δημιουργικών ταλέντων και καινοτομίας διεθνώς, η ZER01NE VENTURES επιδιώκει την ενίσχυση των προσπαθειών καινοτομίας της Hyundai Motor και της Kia και την ανάπτυξη του παγκόσμιου οικοσυστήματος startup.

Προηγούμενο άρθροCES 2024: Ψηφιακή εμπειρία σε μια BMW του μέλλοντος
Επόμενο άρθροMercedes-Benz Group: 2.491.600 μονάδες πούλησε το 2023