Μόλις μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του στη γερμανική αγορά, το IONIQ 5 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022 (GCOTY). Στον τελευταίο γύρο του αναγνωρισμένου βραβείου, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV επικράτησε σημαντικών ανταγωνιστών του, όπως τα Audi E-Tron GT και Porsche 911 GT3.

Στα βραβεία GCOTY, τα κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων της χρονιάς διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πέντε κατηγορίες: «Compact», «Premium», «Luxury», «New Energy» και «Performance». Μια διεθνώς αναγνωρισμένη κριτική επιτροπή 20 δημοσιογράφων αυτοκινήτου δοκιμάζει και αξιολογεί κάθε προϊόν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μελλοντική του βιωσιμότητα. Ως νικητής της κατηγορίας «New Energy», το IONIQ 5 συμμετείχε στον τελικό γύρο του θεσμού, κατακτώντας τον τίτλο “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022.

«Το Hyundai IONIQ 5 δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι το κορυφαίο μοντέλο της φετινής χρονιάς» δήλωσε ο Jens Meiners, ιδρυτής και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς». «Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης του IONIQ 5 βοήθησε το αυτοκίνητο να κερδίσει βαθμολογίες πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα κριτήρια χωρίς να παρουσιάζει αδύναμα σημεία. Η φιλοσοφία λειτουργίας του και η τεχνολογία μπαταριών του IONIQ 5 είναι πρωτοποριακές. Και παρόλο που είναι το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022, το IONIQ 5 έχει σίγουρα παγκόσμια απήχηση».

«Το IONIQ 5 έλαβε αυτό το βραβείο σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον αποδεικνύοντας ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό όχημα που ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου» δήλωσε ο Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Επιπλέον, αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία γίνονται πιο σημαντικά για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Το IONIQ 5 είναι επί του παρόντος το κορυφαίο μοντέλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και οδηγεί το όραμα της Hyundai για κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Hyundai IONIQ 5: νέα εποχή ηλεκτροκίνησης

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai και βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών μπαταριών – 58 kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους ή τους πίσω τροχούς. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με WLTP.

Το IONIQ 5 προσφέρει ισχυρή απόδοση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V, και οι δύο επιλογές μπαταριών μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

Εκτός από τη μεγάλη γκάμα επιλογών κίνησης, το IONIQ 5 προσφέρει επίσης ένα εξαιρετικό εσωτερικό. Τα φυσικά υλικά υπογραμμίζουν τον βιώσιμο χαρακτήρα του οχήματος. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα μπορούν να χαμηλώσουν σε μια βέλτιστη εργονομική γωνία, προσφέροντας στους μπροστινούς επιβάτες μια εξαιρετική αίσθηση και παράλληλα υποστήριξη για τα πόδια τους. Το IONIQ 5 είναι εξοπλισμένο με οθόνες 12,25 ιντσών για το πιλοτήριο και το σύστημα infotainment. Η κεντρική κονσόλα και το πίσω κάθισμα μπορούν να συρθούν επιτρέποντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο ακόμα πιο ευέλικτα. Το IONIQ 5 μπορεί επίσης να ρυμουλκήσει trailers με μεικτό βάρος οχήματος έως 1.600 κιλά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Hyundai, το IONIQ 5 διατίθεται με πενταετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων. Συμπληρώνοντας αυτήν την εγγύηση οχήματος, η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται επίσης από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία EVBox – Chargemap
Επόμενο άρθροNissan: συνεργασία με Allego και E.ON