Η Hyundai Motor Company και η INEOS ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας υδρογόνου.

Η Hyundai και η INEOS θα διερευνήσουν από κοινού ευκαιρίες παραγωγής και προμήθειας υδρογόνου, καθώς και την παγκόσμια ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών υδρογόνου. Και οι δύο εταιρείες αρχικά θα επιδιώξουν να διευκολύνουν έργα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που εστιάζονται στην ανάπτυξη μιας αλυσίδας αξίας υδρογόνου στην Ευρώπη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση του ιδιόκτητου συστήματος κυψελών καυσίμου της Hyundai για το όχημα που ανακοινώθηκε πρόσφατα, το INEOS Grenadier 4×4. Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της INEOS να διαφοροποιήσει τις επιλογές κινητήρων της σε πρώιμο στάδιο.

Το ιδιόκτητο αρθρωτό σύστημα κυψελών καυσίμου της Hyundai, το οποίο θα χρησιμοποιούν τα οχήματα αξιολόγησης, έχει ήδη αποδειχθεί αξιόπιστο και αποτελεσματικό στο Hyundai NEXO SUV. Το πρώτο υδρογονοκίνητο SUV στον κόσμο έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης μεταξύ των υδρογονοκίνητων οχημάτων στην αγορά. Η Hyundai είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου που ξεκίνησε την πρώτη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου στον κόσμο το 2013.

“Η ανάπτυξη από την INEOS ενός ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου και οικοσυστήματος υδρογόνου σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για βιώσιμες και καθαρές μεταφορές. Η Hyundai πιστεύει ότι αυτό θα προσφέρει μια σημαντική επιλογή χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ελπίζουμε επίσης ότι η πολυετής πείρα μας στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της INEOS στον τομέα της χημείας θα κάνει πραγματικότητα την μαζική παραγωγή πράσινου υδρογόνου και κυψελών καυσίμου για το Grenadier”, δήλωσε ο Saehoon KimSenior, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Fuel Cell Center της Hyundai Motor Company.

“Η συμφωνία μεταξύ της INEOS και της Hyundai προσφέρει σε αμφότερες τις εταιρείες νέες ευκαιρίες να επεκτείνουν τον ηγετικό ρόλο τους στην οικονομία καθαρού υδρογόνου. Η αξιολόγηση νέων διαδικασιών παραγωγής, τεχνολογίας και εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες δυνατότητες, μας φέρνει σε μοναδική θέση για να καλύψουμε την αναδυόμενη ζήτηση για προσιτές πηγές ενέργειας με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και τις ανάγκες απαιτητικών ιδιοκτητών 4×4 στο μέλλον”, δήλωσε από την πλευρά του ο Peter Williams, Διευθυντής Τεχνολογίας της ΙΝΕΟΣ.

Η INEOS ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα επιχείρηση για την ανάπτυξη και οικοδόμηση ικανότητας καθαρού υδρογόνου σε όλη την Ευρώπη για την υποστήριξη ενός μέλλοντος με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η εταιρεία παράγει σήμερα 300.000 τόνους υδρογόνου ετησίως, κυρίως ως υποπροϊόν από τις χημικές της δραστηριότητες παραγωγής.

Μέσω της θυγατρικής της INOVYN, η INEOS είναι ο μεγαλύτερος φορέας ηλεκτρόλυσης στην Ευρώπη, της κρίσιμης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή υδρογόνου για παραγωγή ενέργειας, μεταφορές και βιομηχανική χρήση. Η εμπειρία της στην αποθήκευση και το χειρισμό του υδρογόνου σε συνδυασμό με την καθιερωμένη τεχνογνωσία της στην τεχνολογία ηλεκτρόλυσης, τοποθετεί την INEOS σε μια μοναδική θέση για να οδηγήσει την πρόοδο προς ένα μέλλον χωρίς άνθρακα με βάση το υδρογόνο.

Το 2018, η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τον μεσο-μακροπρόθεσμο χάρτη πορείας της, το Fuel Cell Vision 2030, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας κοινωνίας υδρογόνου. Ο Όμιλος στοχεύει να παράγει 700.000 συστήματα κυψελών καυσίμου ετησίως έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων 500.000 μονάδων για FCEV.

Προηγούμενο άρθροTo νέο Volkswagen Tiguan διαθέσιμο στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροTo Honda e αναδείχθηκε German Car of the Year 2021