Το e:Ny1 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, compact SUV που προσφέρει τη χαρακτηριστική δυναμική συμπεριφορά ενός Honda, άμεση απόκριση και οδηγική άνεση.

Η Honda παρουσίασε στη Γερμανία, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημά της, το e:Ny1. Το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας έρχεται στην Ευρώπη, μετά το αυτοκίνητο πόλης Honda e, το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά SUV της κατηγορίας B.

Συνδυάζοντας μια φρέσκια, ξεχωριστή σχεδίαση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το e:Ny1 ακολουθεί την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδίασης της Honda, αξιοποιώντας στο έπακρο το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του μοντέλου, με αποτέλεσμα ένα SUV με δυναμική διασκεδαστική οδήγηση, ομαλή και εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία και διαισθητική ευελιξία.

Ο κοντός εμπρός πρόβολος, οι μεγάλοι τροχοί και τα φαρδιά μετατρόχια συνθέτουν μία τολμηρή και σοφιστικέ εμφάνιση. Το e:Ny1 κάνει επίσης το ντεμπούτο μιας εντελώς νέας σχεδιαστικής ταυτότητας για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda, με λευκά λογότυπα “H” περιμετρικά του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του σήματος στο ρύγχος, στα κεντρικά καλύμματα των τροχών και στο τιμόνι. Επιπλέον, η λέξη “Honda” στην πόρτα του χώρου αποσκευών αναγράφεται με νέα γραμματοσειρά ως στοιχείο της premium εμφάνισης των μελλοντικών EV της μάρκας.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το e:Ny1 προσφέρει υψηλές επιδόσεις όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους και την άνεση. Η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα διαθέτει μια απλή διάταξη με εύκολα προσβάσιμα κουμπιά, πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, ενώ ένα απέριττο ταμπλό στην κορυφή του οποίου βρίσκεται μία μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών παρέχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και οδήγησης.

The e:Ny1 βασίζεται στην πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, με κίνηση στους εμπρός τροχούς που εστιάζει σε τρία θεμελιώδη στοιχεία: μία ειδική, εξαιρετικά άκαμπτη δομή αμαξώματος, χαμηλό κέντρο βάρους και μελετημένη αεροδυναμική κάτω από το δάπεδο που εξασφαλίζουν ότι το SUV προσφέρει μία διασκεδαστική οδηγική εμπειρία που εμπνέει αυτοπεποίθηση.

Επιπλέον, η πλατφόρμα ενσωματώνει μία υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα μετάδοσης κίνησης που περιλαμβάνει σε ένα πακέτο τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 kW, ροπή 310 Nm και είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ομαλή και άνετη επιτάχυνση και επιβράδυνση. Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου που προσφέρει αυτονομία έως και 412 km (WLTP) και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC η οποία ολοκληρώνεται από 10 σε 80% σε μόλις 45 λεπτά.

Ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία εξασφάλισε βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία – το κλειδί σε αυτό είναι ο χάλυβας υψηλής αντοχής, που χρησιμοποιείται στο 47% του αμαξώματος του e:Ny1 (κατά βάρος). Ο συνδυασμός της νέας πλατφόρμας με το νέο σύστημα κίνησης προσφέρει δυναμικές επιδόσεις αλλά και την εξαιρετική άνεση και την εκλεπτυσμένη λειτουργία που οι οδηγοί θα περιμένουν από το νέο EV της Honda.

«Το e:Ny1 είναι το επόμενο λογικό βήμα στο ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη» δήλωσε ο Tom Gardner, Senior Vice President της Honda Motor Europe Ltd. «Η φιλοσοφία εξέλιξης που ακολουθούμε συνδυάζει την έξυπνη, πελατοκεντρική τεχνολογία με την ελκυστική σχεδίαση και τη διασκεδαστική δυναμική οδήγηση. Αυτό το τελευταίο SUV καταδεικνύει τη δέσμευση της Honda στον εξηλεκτρισμό και αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στο ταξίδι της Honda στην ηλεκτροκίνηση».

Προηγούμενο άρθροΤο κορυφαίο SUV της Renault θα λέγεται Rafale
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Φαιστού και τα Green Machines 500ze