Η Volkswagen λανσάρισε μια ευέλικτη υπηρεσία συνδρομής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που το μόνο πρόσθετο κόστος που θα επιβαρύνει τους χρήστες της είναι τα καύσιμα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προσφέρει τρία αυτοκίνητα – το Golf, το Passat και το Tiguan – έναντι ενός σταθερού μηνιαίου τέλους που καλύπτει την εξυπηρέτηση, τη συντήρηση, τις βλάβες, τα τέλη κυκλοφορίας και την πλήρη ασφάλιση.

Οι πελάτες δεν καταβάλλουν καμία προκαταβολή και μπορούν να εγγραφούν σε κυλιόμενο συμβόλαιο ενός μηνός ή να μειώσουν το κόστος με τη δέσμευσή τους σε πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία. Οι πελάτες μπορούν ακόμη και να ανταλλάσσουν, να αναβαθμίζουν ή να υποβαθμίζουν το αυτοκίνητό τους σε μηνιαία βάση ή να ακυρώνουν τις συμβάσεις τους χωρίς κυρώσεις τερματισμού.

Η VW Financial Services συνεργάζεται με την πλατφόρμα Drover για την τροφοδοσία της υπηρεσίας συνδρομής. Η Drover έχει ήδη μια παρόμοια ρύθμιση με την BMW.

Η όλη διαδικασία πώλησης είναι ηλεκτρονική και η VW αναφέρει ότι οι νέες συμβάσεις μπορούν να ρυθμιστούν εντός 48 ωρών.

Η Claire McGreal, διευθύντρια στρατηγικής και υπηρεσιών κινητικότητας της Volkswagen UK, δήλωσε ότι το πρόγραμμα συνδρομής σηματοδότησε την ανάγκη του κατασκευαστή να προσαρμοστεί και να διαφοροποιηθεί από τις παραδοσιακές έννοιες όπως η απόλυτη ιδιοκτησία σε πιο ευέλικτες και φιλικές προς το χρήστη επιλογές.

“Η πιλοτική μας συνεργασία με την Drover είναι το πρώτο διερευνητικό βήμα της Volkswagen UK στις υπηρεσίες συνδρομής, αλλά αντιπροσωπεύει τους πρώτους βλαστούς κάτι πολύ μεγαλύτερου – μια εξελισσόμενη μάρκα”, ανέφερε. “Οι υπηρεσίες συνδρομής γενικά προσφέρουν την ευκολία, την ελευθερία και την ευχρησία που οι άνθρωποι περιμένουν από τη Volkswagen.”

Τα τέλη συνδρομής για τα τρία διαθέσιμα μοντέλα ξεκινούν από £ 528 (€ 619) το μήνα για το Golf, £ 514 (€ 602) για το Passat και £ 643 (€ 754) για το Tiguan.

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο
Επόμενο άρθροΝέο Citroën Berlingo