Εσωτερικό υπόμνημα της Tesla που είδε το Reuters, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περισσότερους του 10% των εργαζομένων της παγκοσμίως, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων που καταγράφεται και τον εντεινόμενο πόλεμο τιμών στα ηλεκτρικά οχήματα.

Παράλληλα, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Tesla, Drew Baglino, υπεύθυνος για την ανάπτυξη μπαταριών, ανακοίνωσε στο X την αποχώρησή του από την εταιρεία μετά από 18 χρόνια, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή δύσκολη και δηλώνοντας ευγνώμων για τη συνεργασία του με τους ταλαντούχους ανθρώπους της Tesla όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης στο X, ο Rohan Patel, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά από μια οκταετία στην εταιρεία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε το Δεκέμβριο του 2023 συνολικά 140.473 εργαζομένους, όπως δείχνει η τελευταία ετήσια έκθεση της Tesla. Στο υπόμνημα δεν διευκρινίζεται πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

«Καθώς ετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δουμε κάθε πλευρά της εταιρείας για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», αναφέρει στο εσωτερικό υπόμνημα ο CEO της Tesla, Elon Musk.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουμε κάνει εμπεριστατωμένη επιθεώρηση του οργανισμού και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», προσθέτει.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις αρχές Απριλίου το πρώτο τρίμηνο, κατασκεύασε πάνω από 433.371 οχήματα (πρώτο τρίμηνο 2023: 440.808 το)  και παρέδωσε 386.810 (πρώτο τρίμηνο 2023: 422.875). Η ανακοίνωση αποδίδει τη μείωση των ποσοτήτων εν μέρει στην πρώιμη φάση της γραμμής παραγωγής του ανανεωμένου Model 3 στο εργοστάσιο στο Fremont και στις διακοπές λειτουργίας του εργοστασίου από εκτροπές της ναυτιλίας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα και την εμπρηστική επίθεση στο Gigafactory του Βερολίνου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροTavares: Το βάρος των μπαταριών EV πρέπει να μειωθεί
Επόμενο άρθροΤο νέο Hyundai i30 με τολμηρές σχεδιαστικές βελτιώσεις