Η ολλανδική εταιρία carsharing SnappCar έχει συνάψει συμφωνία με τις εταιρείες ALD Automotive, Justlease και Directlease. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι οδηγοί ιδιωτικών μισθώσεων μπορούν να λάβουν μια έκπτωση για τα τέλη μίσθωσης τους εάν κάνουν share το αυτοκίνητό τους τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, μέσω της SnappCar.

Η έκπτωση αυξάνεται ανάλογα με το πόσες φορές οι οδηγοί κάνουν share τα αυτοκίνητά τους. Η SnappCar είχε ήδη παρόμοια συμφωνία με την Business Lease και την LeasePlan, η οποία επίσης περιοριζόταν στην Ολλανδία.

Η SnappCar ανήκει μερικώς στην Autobinck, τη μητρική εταιρεία της Business Lease, η οποία πέρυσι συγχωνεύθηκε με την Justlease. Ένα πρόσφατο πιλοτικό πρόγραμμα, που χρησιμοποιεί Fiat 500 μέσω της θυγατρικής της Business Lease, Privatelease.com, δείχνει ότι οι οδηγοί ιδιωτικών μισθώσεων έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν share τα αυτοκίνητά τους, από ό,τι οι χρήστες της Snappcar που είναι ιδιοκτήτες του οχήματός τους.

Αυτό καταδεικνύει μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης, λέει ο Victor van Tol, Διευθύνων Σύμβουλος της SnappCar: “Το sharing ενός αυτοκινήτου ιδιωτικής μίσθωσης είναι μια ισχυρή φόρμουλα γιατί οι οδηγοί έχουν δεσμευτεί εξ αρχής να μοιράζονται τα οχήματά τους. Είναι μέρος της συμφωνίας. Μόλις βιώσουν τα πλεονεκτήματα, έχουν κίνητρα να συνεχίσουν το sharing του αυτοκινήτου τους”.

Με την επέκταση της συνεργασίας με άλλες εταιρείες μίσθωσης, η γκάμα των οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επεκτείνεται και περιλαμβάνει τα Peugeot 108, VW Polo, Opel Astra και Dacia Logan.

Προηγούμενο άρθροNissan e-Power: υβριδικό, αλλά όχι όπως το γνωρίζετε
Επόμενο άρθροΤο Honda CR-V σε νέα έκδοση