Η νέα Ducati Diavel V4 ψηφίστηκε ως η “πιο όμορφη μοτοσυκλέτα” της EICMA2022, βραβείο από την πλειοψηφία του κοινού.

Η νέα Ducati Diavel V4 κατέκτησε το βραβείο για την “πιο όμορφη μοτοσυκλέτα” στην EICMA 2022. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από το κοινό της Διεθνούς Έκθεσης Μοτοσυκλετών και Αξεσουάρ, το οποίο κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών και των εγκαινίων κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο Milano-Rho, ψηφίζοντας, είτε με φυσική παρουσία, είτε ηλεκτρονικά.

Ο διαγωνισμός «Ψηφίστε και κερδίστε την πιο όμορφη μοτοσυκλέτα της Έκθεσης», που διοργανώνεται από το 2005 από το Ιταλικό περιοδικό «Motociclismo» και την EICMA, έφερε εφέτος για 11η φορά στην πρώτη θέση ένα μοντέλο της Ducati. Σε σύνολο 23.000 επισκεπτών της Έκθεσης και χρηστών της επίσημης ιστοσελίδας του «Motociclismo», η Diavel V4 κατέλαβε την πρώτη θέση με συνολικό ποσοστό 36,8%.

Η ανακοίνωση της επιβράβευσης της Ducati Diavel V4 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα της Έκθεσης και ακολούθησε η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων στο περίπτερο του «Motociclismo». Το σημαντικό βραβείο για την εταιρεία με έδρα την Μπολόνια παρέλαβε ο Andrea Amato, Eπικεφαλής Σχεδιασμού Μοτοσυκλετών του Ducati Centro Stile. Με τη συγκεκριμένη βράβευση τελείωσε η φετινή EICMA, κατά την οποία ο αριθμός των επισκεπτών της πλησίασε τα προ-πανδημίας νούμερα.

Από την πρώτη ημέρα της Έκθεσης οι επισκέπτες συνέρρευσαν μαζικά στο περίπτερο της Ducati, στο οποίο βρίσκονταν όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σειράς «Ducati World Première 2023». Η νέα Diavel V4 αντιπροσωπεύει την τέλεια σύνθεση ανάμεσα στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της κατηγορίας «naked» και των επιβλητικών «cruiser». Τα μυώδη, σπορ, άκρως εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία, η κομψή εμφάνιση και ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητά της στην οδήγηση αποτελούν τα βασικά συστατικά της προσωπικότητάς της, κάτι που την οδήγησε στην κατάκτηση του σημαντικού βραβείου.

Εκτός από την Diavel V4 το περιπτέρο της ιταλικής εταιρείας κοσμούσε με την παρουσία της η νέα γενιά «Next Gen Freedom» Ducati Scrambler με τις τρεις εκδόσεις Icon, Full Throttle και Nightshift. Οι λάτρεις της περιπέτειας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη νέα Multistrada V4 Rally, όπως και την DesertX σε χρωματισμό «RR22», ο οποίος είναι εμπνευσμένος από το Audi RS Q e-tron. Στο περίπτερο της Ducati ήταν επίσης παρούσα η νέα Panigale V4 R, η «αιχμή του δόρατος» στην οικογένεια των supersport μοντέλων από την Μπολόνια με ισχύ 240,5 ίππους, καθώς και οι νέες Streetfighter V2 σε Storm Green χρώμα, V4 S σε Grey Nero χρώμα και V4 SP2, το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, που παράγεται σε αριθμημένη σειρά. Επίσης δεν έλειπαν η Monster SP, το μοντέλο που συμπληρώνει τη γκάμα της Ducati και το νέο e-Bike, Futa AXS.

Στην EICMA 2022 εκτέθηκε επίσης σε πρωτότυπη μορφή, η ηλεκτρική «V21L» με την οποία ο Ιταλός κατασκευαστής θα συμμετέχει από το επόμενο έτος ως αποκλειστικός προμηθευτής στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM MotoE™. Για την Ducati η συγκεκριμένη  μοτοσυκλέτα αποτελεί μια σημαντική τεχνολογική πρόκληση για να γράψει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην σπουδαία αγωνιστική ιστορία της και να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στους δύο τροχούς.

Δύο επίσης μοτοσυκλέτες της Ducati που συγκέντρωσαν τον θαυμασμό του πολυπληθούς κοινού της φετινής EICMA ήταν οι αυτές που κατέκτησαν τους τίτλους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP και Superbike του 2022. Η Desmosedici GP με την οποία ο Francesco Bagnaia κατέκτησε τον φετινό τίτλο στο MotoGP και η Panigale V4 R του Alvaro Bautista, ο οποίος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Superbike. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών λειτουργίας της Έκθεσης, οι επισκέπτες συνέρρευσαν στο περίπτερο του Ιταλού κατασκευαστή για να δουν από κοντά τις δύο «βασίλισσες των δύο τροχών», των οποίων οι φετινές αγωνιστικές επιτυχίες σε συνδυασμό με το βραβείο που κέρδισε η νέα Diavel V4 πρόσφεραν μία αξέχαστη εβδομάδα για την Ducati.

 

Προηγούμενο άρθροBlack Friday προσφορές στην Kosmoride
Επόμενο άρθροΗ νέα μοτοσυκλέτα CL500 της Honda