Στην ολοένα και πιο απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνδυασμό με πολλές αβεβαιότητες για το μέλλον, η Great Wall Motor Group (GWM) ανακοίνωσε πως θα προσαρμόσει ανάλογα τη μελλοντική στρατηγική της για την Ευρώπη.

Η GWM θα σταματήσει τη λειτουργία της Great Wall Motor Deutschland GmbH (GWMD), της ευρωπαϊκής της έδρας στη Γερμανία από τον Αύγουστο του 2024. Ταυτόχρονα, θα μεταφέρει την ευρωπαϊκή αποθήκη ανταλλακτικών της GWM από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, διπλασιάζοντας το μέγεθος της αποθήκης ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία θα προβεί σε αυτή την κίνηση λόγω μείωσης του ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων για καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεών τους.

Η GWM δεν διαθέτει τα μοντέλα της σε όλη την Ευρώπη αλλά μόνο σε οκτώ χώρες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Βουλγαρία), στις οποίες, το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους πούλησε 1.621 μονάδες, σύμφωνα με την Dataforce.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να πουλάει αυτοκίνητα στις ευρωπαϊκές αγορές της, αλλά θα επιβλέπει πλέον τις δραστηριότητές της στην περιοχή από την Κίνα.

H GWM παραμένει σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία πούλησε πάνω από 1,2 εκατομμύρια οχήματα το 2023, ενώ οι πωλήσεις της στο εξωτερικό να αντιστοιχούσαν στο 25,68% του συνόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία, τον Απρίλιο του 2024, πούλησε συνολικά 94.796 μονάδες. Μεταξύ αυτών, 36.141 μονάδες πουλήθηκαν στο εξωτερικό, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 65,68% και καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Μεταξύ των προϊόντων που πωλήθηκαν, 22.436 ήταν οχήματα νέας ενέργειας, αύξηση 50,94%. Το πρώτο τετράμηνο του 2024, η GWM πούλησε συνολικά 370.129 νέα αυτοκίνητα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 18,18%.

Στη φωτογραφία το τελευταίο μοντέλο που λανσάρισε η εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά, τον Νοέμβριο του 2023, το GWM WEY 03, οικογενειακό SUV κατηγορίας C με Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Προηγούμενο άρθροID.7: κορυφαία βαθμολογία σε δοκιμή του ADAC
Επόμενο άρθροΤο Honda Civic Type R του 2024