Για πρώτη φορά το World Economic Forum του Νταβός πραγματοποιήθηκε τον Μάιο (22-26), λόγω της πανδημίας και η Audi αποτελεί τον επίσημο χορηγό μετακίνησης των προσκεκλημένων της Συνόδου Κορυφής.

Η εταιρεία προσέφερε για πρώτη φορά έναν στόλο 139 οχημάτων αποτελούμενο από 100% αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εξασφαλίζοντας τη μετακίνηση των κορυφαίων ηγετών.

Μεταξύ των διαθέσιμων μοντέλων στο World Economic Forum, περιλαμβάνονται τα Audi etron GT Quattro, Q4 Sportback etron quattro και etron Quattro. H Audi παρέχειχε επίσης έναν κινητό σταθμό που βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης και διαθέτει 96 σημεία φόρτισης. Οι ταχυφορτιστές που βρίσκονται σε δύο κινητά κοντέινερ φόρτισης μπορούν να εξυπηρετήσουν παράλληλα 16 ηλεκτρικά οχήματα με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, με τις μπαταρίες τους να ολοκληρώνουν την φόρτιση σε μόλις 45 λεπτά της ώρας. Επίσης, μέχρι τέσσερα αυτοκίνητα μπορούν να φορτίζουν παράλληλα στα υπόλοιπα τρία μικρότερα κοντέϊνερ.

Όλα διαθέτουν επαναχρησιμοποιημένες μπαταρίες υψηλής τάσης που προέρχονται από μοντέλα δοκιμών Audi e-tron. Ακόμη και μετά την λήξη της ημερομηνίας χρήσης τους, οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για διάφορες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης από το εκάστοτε τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού. Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης των μπαταριών είναι περίπου 5 MWh. Οι σταθμοί φόρτισης μπορούν να αυξήσουν την ισχύ του τοπικού δικτύου από τα 350 kW στα 2.600 kW.

«Ανυπομονούμε να συνομιλήσουμε στο Νταβός με ανθρώπους που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, οι οποίοι είναι έτοιμοι για σταθερή δέσμευση στη βιωσιμότητα, όπως ακριβώς και η Audi» δήλωσε η Hildegard Wortmann, μέλος του ΔΣ της Audi AG, υπεύθυνη για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ. «Ξεκινώντας από τα ηλεκτρικά μας μοντέλα, και τους ταχυφορτιστές, μέχρι και τη συμβολή μας σε μία βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα μπαταριών, δείχνουμε ότι δεν φοβόμαστε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην Audi και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Νέο Audi charging hub στη Ζυρίχη

Οι ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς. Έτσι η Audi, που έχει ήδη μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρουσίασε στα τέλη του 2021 το πρώτο Audi charging hub, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης. Ο κόμβος φόρτισης διαθέτει έξι ξεχωριστές θέσεις ταχυφόρτισης, καθώς και δυνατότητα κράτησης από τον ενδιαφερόμενο, με ισχύ έως και 320 kW. Σύντομα η Audi θα επεκτείνει τον πιλοτικό κόμβο δημόσιας φόρτισης. Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναμένεται να δημιουργηθεί το δεύτερο charging hub στη Ζυρίχη.

Η Audi συμμετέχει στην ανάπτυξη του «Battery Pass»

Η Audi αποτελεί σημαντικό μέλος της πρωτοβουλίας που υποστηρίζει την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Για την προώθηση ενιαίων προτύπων εντάσσεται σε μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες γερμανικές εταιρείες στην παγκόσμια αγορά και γνωστά πρόσωπα του βιομηχανικού και επιστημονικού κόσμου. Από κοινού αναπτύσσουν τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου Μπαταρίας, γνωστού ως «EU Battery Pass». Το έργο υποστηρίζεται από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα. Η Συμμαχία επιδιώκει την εξασφάλιση της οικολογικής βιωσιμότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών, υποχρεώνοντας τον παραγωγό στην χρησιμοποίηση ανακυκλωμένων υλικών. Επίσης, πραγματεύεται τις συνθήκες υπό τις οποίες εξορύσσονται οι πρώτες ύλες και τις έννοιες της βιώσιμης ανακύκλωσης στο πνεύμα της κυκλικής οικονομίας.

 

Προηγούμενο άρθροFiat e.Coins: Κερδίζουν οι οδηγοί και το περιβάλλον
Επόμενο άρθροΜητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης