Το Groupe PSA και η AVTEC Ltd (μια εταιρεία του CK Birla Group) εγκαινίασαν πρόσφατα το νέο εργοστάσιό τους στο Hosur, Tamil Nadu. Αυτό σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη δημιουργίας αυτού του εργοστασίου, το οποίο θα κατασκευάζει και θα προμηθεύει τεχνολογικά προηγμένους και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες για την παγκόσμια και εγχώρια αγορά αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα μελλοντικά πρότυπα του κλάδου και τις προσδοκίες των πελατών.

Στην τελετή συμμετείχαν οι Carlos Tavares, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe PSA και CK Birla, πρόεδρος του CK Birla Group.

Η αρχική παραγωγική ικανότητα αυτού του εργοστασίου τελευταίας τεχνολογίας θα είναι περίπου 300.000 μονάδες ετησίως για συστήματα μετάδοσης κίνησης και 200.000 μονάδες για κινητήρες συμβατούς με τα πρότυπα BS-VI. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μικρότερο των δύο ετών. Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων στη φάση Ι για να υποστηρίξει τόσο το πρόγραμμα της Ινδίας, όσο και για την κάλυψη των αναγκών του Groupe PSA. Η μέγιστη επένδυση σε αυτό το εργοστάσιο θα ανέλθει στα 73 εκατ. ευρώ περίπου και θα δημιουργήσει άμεση απασχόληση περίπου 800 ατόμων.

Ο Carlos Tavares, δήλωσε: “Θέλουμε να είμαστε Ινδοί στην Ινδία. Με αυτά τα εγκαίνια, κάναμε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του στρατηγικού μας σχεδίου Push to Pass και της δέσμευσής μας προς τους Ινδούς πελάτες. Η ποιότητα της σχέσης με τον συνεργάτη μας, τον CK Birla Group, είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία του κοινού μας σχεδίου, με τη δημιουργία ενός πλήρους οικοσυστήματος στην Ινδία”.

Σχολιάζοντας από την πλευρά του ο CK Birla δήλωσε: «Πάντα προσπαθούσαμε να εξελιχθούμε σύμφωνα με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας. Αυτή η εταιρική σχέση που συγκεντρώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας του Groupe PSA και την κατασκευαστική αριστεία του CK Birla Group είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η νέα μονάδα θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία και θα εκπληρώσει καλύτερα τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς”.

Το εργοστάσιο ανήκει στην PSA AVTEC Powertrain Pvt. Ltd., μια κοινοπραξία 50:50 που δημιουργήθηκε το 2017 μεταξύ του Groupe PSA, της Γαλλίας και της AVTEC. Συνδυάζει την τελευταία τεχνολογία του Groupe PSA και τη μηχανική και κατασκευαστική αριστεία του CK Birla Group.

Προηγούμενο άρθροΈκκληση για κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050
Επόμενο άρθροΤο Volvo XC40 αναδείχτηκε Women’s World Car of the Year 2018