Groupe PSA: Christian Müller επικεφαλής Powertrain & Chassis Engineering
Ο Christian Müller νέος επικεφαλής Powertrain & Chassis Engineering του Groupe PSA

Ο Christian Müller, νυν επικεφαλής Ε&Α της Opel, διαδέχεται τον Alain Raposo στο Groupe PSA ως επικεφαλής Powertrain & Chassis Engineering. Ο Marcus Lott θα αντικαταστήσει τον Christian Müller ως Αντιπρόεδρος της Opel / Vauxhall Engineering.

Ο Christian Müller, νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Engineering Opel Automobile GmbH αναλαμβάνει Επικεφαλής Powertrain & Chassis Engineering του Groupe PSA από την 1η Αυγούστου. Θα αναφέρεται στον Nicolas Morel, EVP Research & Development. Θα διαδεχθεί τον Alain Raposo που χρημάτισε σε αυτή τη θέση από τον Μάιο του 2018. Ο Alain Raposo επέλεξε να αποχωρήσει εθελοντικά από το Groupe PSA στα τέλη Αυγούστου 2020 προκειμένου να συνεχίσει προσωπικό έργο.

Ο Marcus Lott νέος επικεφαλής Ε&Α των γερμανικών και βρετανικών brands και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Opel Automobile GmbH

Ο Marcus Lott, Αντιπρόεδρος Body in White, Equipment & Materials Engineering και μηχανικός της Opel / Vauxhall από το 1994, θα είναι ο νέος επικεφαλής Ε&Α των γερμανικών και βρετανικών brands και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Opel Automobile GmbH από την 1η Αυγούστου.

Ο Nicolas Morel, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης του Groupe PSA δήλωσε: “Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι ακόμα πιο στενά με τον Christian Müller, ο οποίος είναι κορυφαίος και αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας κινητήρων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και συγχαίρω τον Marcus Lott για τα νέα του καθήκοντα. Με την πολυετή εμπειρία του στον τομέα της μηχανικής, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των brands Opel / Vauxhall και του Κέντρου Μηχανικής του ομίλου στο Rüsselsheim. Αυτές οι αποφάσεις της διοίκησης καταδεικνύουν σαφώς τη στενή συνεργασία των ομάδων μηχανικών μας. Η γερμανική μηχανική θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στο Groupe PSA”.

Ο Michael Lohscheller, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe PSA και CEO της Opel / Vauxhall πρόσθεσε: “Η γερμανική μηχανική βρίσκεται στον πυρήνα της Opel. Ως επικεφαλής της Opel R&D, ο Christian διαδραμάτισε βασικό ρόλο για να γίνει αντιληπτό και σαφές στους πελάτες μας για όλα τα μοντέλα μας, όπως στο νέο Corsa και το μελλοντικό Mokka, τα οποία επίσης διατίθενται σε ηλεκτρικές εκδόσεις. Είμαι ευτυχής που μαζί με τον Marcus Lott επιλέξαμε έναν πεπειραμένο και αναγνωρισμένο μηχανικό ως διάδοχό του. Ο Marcus γνωρίζει την εταιρεία μας, τα μοντέλα και τους ανθρώπους μας για σχεδόν 30 χρόνια”.

Ο Christian Müller είναι Διευθύνων Σύμβουλος Μηχανικής της Opel Automobile GmbH από την 1η Αυγούστου 2017. Πριν από αυτά τα καθήκοντα, κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου GM Global Propulsion Systems – Europe. Ο Christian Müller γεννήθηκε στο Rüsselsheim της Γερμανίας το 1969 και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Darmstadt.

Ο Marcus Lott είναι Αντιπρόεδρος Body in White, Equipment & Materials Engineering από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Πριν από αυτήν τη θέση, ήταν Αντιπρόεδρος Προγραμμάτων & Στρατηγικής της Opel / Vauxhall. Επιπλέον, ηγήθηκε της ανάπτυξης διαφόρων οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη ως επικεφαλής μηχανικός. Ο Marcus Lott γεννήθηκε στο Mainz της Γερμανίας το 1968 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μηχανολόγου Μηχανικού / Τεχνολογίας Αυτοκινήτων του RWTH Aachen.

Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου 2020, μετά τη διαδικασία έγκρισης του Εποπτικού Συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθροΝέα υπηρεσία από την ΑΧΑ και την Uber
Επόμενο άρθροΟ Andreas Sieben επικεφαλής του BMW Group Hellas