Η Goodyear αναδείχτηκε νικήτρια στη δοκιμή ελαστικών 4 εποχών του γερμανικού περιοδικού Auto Bild για δεύτερη συνεχή χρονιά επικρατώντας 30 άλλων brands. Τα κριτήρια επιλογής ήταν η οδήγηση σε στεγνό, βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα καθώς και η χιλιομετρική απόδοση.

Στα αποτελέσματα, που συμπεριλήφθηκαν στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου (τεύχος 39-2021), αξιολογήθηκε η απόδοση της πιο πρόσφατης έκδοσης της βραβευμένης σειράς ελαστικών Vector 4Seasons της Goodyear τοποθετημένη σε μια BMW 3 Series, με διάσταση ελαστικού 225/50R17. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε 32 ελαστικά, με 16 από αυτά, που ανήκουν στην τελευταία γενιά ελαστικών των ανταγωνιστών της Goodyear, να εξετάζονται διεξοδικά [1].

Οι δοκιμαστές αξιολόγησαν 16 διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η οδήγηση σε στεγνό, βρεγμένο και χιονισμένο οδόστρωμα, η χιλιομετρική απόδοση η αντίσταση κύλισης και το κόστος. Το ελαστικό Vector 4Seasons Gen-3 ήταν το μόνο ελαστικό που απέσπασε «πράσινη» βαθμολογία και στις 16 κατηγορίες συγκεντρώνοντας θετικές κριτικές όπως ότι «προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, δυναμικό χειρισμό, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, πολύ καλά επίπεδα υδρολίσθησης, χιλιομετρική απόδοση και πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης». Το ελαστικό Vector 4Seasons Gen-3 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στη δοκιμή του Auto Bild για την χιλιομετρική απόδοση, υψηλότερη από οποιοδήποτε ελαστικό που βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Vector 4Seasons Gen-3 κερδίζει το δημοφιλή τεστ ελαστικών 4 εποχών του Auto Bild. Στη δοκιμή του 2020 (τεύχος 39/2020) είχε κατακτήσει ξανά την κορυφή, ενώ το γερμανικό περιοδικό είχε ανακηρύξει την Goodyear τον καλύτερο κατασκευαστή ελαστικών 4 εποχών (τεύχος 41-2020).

Ο Laurent Colantonio, Regional Technology Director EMEA της Goodyear δήλωσε: «Οι καταναλωτές που επιλέγουν ελαστικά 4 εποχών αναζητούν ένα ελαστικό που να έχει εξαιρετικό φρενάρισμα και πρόσφυση σε διαφορετικές καιρικές και οδηγικές συνθήκες, από στεγνό οδόστρωμα το καλοκαίρι σε βρεγμένο οδόστρωμα το χειμώνα και δυνατό αέρα, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Ο συνδυασμός όλων αυτών των απαιτήσεων, καθώς και η εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας στον οδηγό μέσω της εξαιρετικής χιλιομετρικής απόδοσης δεν είναι εύκολη υπόθεση και γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τις περισσότερες νίκες σε δοκιμές ελαστικών 4 εποχών από οποιαδήποτε άλλη μάρκα 2. Το Vector 4Seasons Gen-3 είναι το τελευταίο μοντέλο της δημοφιλής σειράς Vector, που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη τεχνολογίας ελαστικών 4 εποχών εδώ και 35 χρόνια, από όταν ανακαλύψαμε το all season ελαστικό».

Η τελευταία έκδοση Gen-3 της σειράς Goodyear Vector 4Seasons προσφέρει στον οδηγό αυξημένη πρόσφυση σε χιονισμένο οδόστρωμα σε σχέση με τον προκάτοχό του3, χάρη στις πολυάριθμες εγκοπές που βρίσκονται στο κέντρο του πέλματος και οι οποίες παγιδεύουν χιόνι ανάμεσά τους εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση. Τη ίδια στιγμή, η δυνατή στεφάνη και τα μπλοκς των ώμων προσφέρουν βελτιωμένο χειρισμό και μικρότερή απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα4. Για ιδανική ασφάλεια σε βρεγμένο οδόστρωμα, οι βαθιές και φαρδιές αυλακώσεις βοηθούν στην απομάκρυνση του νερού, ενισχύοντας την αντίσταση υδρολίσθησης.


  1. Διάσταση ελαστικών: 225/50R17. Αυτοκίνητο: BMW Σειρά 3. Ελαστικά: Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, Dunlop Sport All Season, Continental AllSeasonContact, Hankook Kinergy 4S2, Vredestein Quatrac Pro, Falken EuroAll Season AS210, Nokian Seasonproof, Michelin CrossClimate 2, Maxxis Premitra All Season Weather Control 3, Bridgest Viking Four Tech, Kumho Solus 4S Multiseason, Firestone Multiseason SF2, Pirelli Cinturato All Season SF2, Nexen N’blue 4Season, Giti Allseason AS1.
  2. Βασισμένο σε 41 κριτικές σε περιοδικά από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2020, που πραγματοποιήθηκαν από 16 από τα κορυφαία και ανεξάρτητα ευρωπαϊκά περιοδικά ελαστικών. Ο υπολογισμός βασίζεται στον αριθμό νικών της Goodyear στην κατηγορία All-Season έναντι όλων των ανταγωνιστών που πήραν μέρος στις δοκιμές. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/legal-disclaimer-test-claims.html
  3. Εσωτερικές δοκιμές, μέγεθος 205/55R16 91V σε Volkswagen Golf.
  4. Εσωτερικές δοκιμές, μέγεθος 205/55R16 91V σε Volkswagen Golf.
Προηγούμενο άρθροVolvo Cars, 17% αύξηση πωλήσεων το εννεάμηνο
Επόμενο άρθροΕικονική έκθεση αυτοκινήτων από την Ford