Goodyear: νέα υπηρεσία ελέγχου ελαστικών στόλου

Η εταιρεία ελαστικών Goodyear εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία ελέγχου ελαστικών για τη διευκόλυνση των fleet managers που διαχειρίζονται οχήματα καθ΄όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Η εξειδικευμένη υπηρεσία στόλου Total Mobility, της Goodyear, παρέχει στους fleet managers πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη ομάδα που διαχειρίζεται τα θέματα των ελαστικών για λογαριασμό τους.

Ανίχνευση και επισκευή

Η ομάδα ελέγχει τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών Goodyear. Κάθε φορά που το σύστημα ανιχνεύει διαρροή αέρα, υψηλή θερμοκρασία ή χαμηλή πίεση ελαστικών, θα ειδοποιεί την ομάδα σέρβις. Οι τεχνικοί θα αναλύουν την κατάσταση και θα επιλέγουν την καταλληλότερη επέμβαση πριν επιδεινωθεί η κατάσταση του ελαστικού.

Η τεχνολογία μπορεί να εντοπίσει το όχημα και, εάν είναι απαραίτητο, να στείλει το πλησιέστερο κινητό συνεργείο για να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Ο Grégory Boucharlat, Εμπορικός Αντιπρόεδρος της Goodyear Europe, δήλωσε: “Βλέπουμε πολλούς πελάτες μας μεγάλων στόλων να δραστηριοποιούνται ιδιαιτέρως για παραδόσεις βασικών προϊόντων όπως τρόφιμα, ιατρικά και φαρμακευτικά και γι’ αυτούς ο διαθέσιμος χρόνος και η διαθεσιμότητα των οδηγών είναι πολύ κρίσιμα”.

Στόλοι δύο ταχυτήτων

Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Goodyear παρατήρησε δύο εντελώς διαφορετικά σενάρια μεταξύ των πελατών της, με ορισμένους κλάδους υψηλής ζήτησης να λειτουργούν τα οχήματά τους 24/7, ενώ άλλοι στόλοι κλάδων που τέθηκαν σε αναστολή από τον Covid-19 αναγκάστηκαν να τα ακινητοποιήσουν.

Για επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητα του στόλου τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Goodyear παρέχει πρακτικά εργαλεία για τη διεξαγωγή ελέγχων οχημάτων, καθώς και συστάσεις προς τους οδηγούς σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των ελαστικών τους πριν την επαναδραστηριοποίηση.

“Το γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός φορτηγών και ρυμουλκουμένων ακινητοποιήθηκαν για αρκετές εβδομάδες, δίνει αφορμή για εκτεταμένους ελέγχους σε οχήματα και υλικά, προληπτικές δραστηριότητες συντήρησης και νέο εξοπλισμό”, δήλωσε ο κ. Boucharlat.

 

Προηγούμενο άρθροΌμιλος ΕΛΙΝΟΙΛ: Τα αποτελέσματα του 2019
Επόμενο άρθροE-noise από την Škoda AUTO για προστασία των πεζών