Πράσινη και ασφαλής επιλογή η Mustang Mach-E, σύμφωνα με τον Green NCAP, που δημοσίευσε την περιβαλλοντική αξιολόγηση του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Ford.

Αυτό το καθαρό και πράσινο crossover πέντε αστέρων δεν είναι, όπως υποδηλώνει η ονομασία του, ένα απλό εξηλεκτρισμένο αμερικανικό αυτοκίνητο, αλλά ένα επανασχεδιασμένο όχημα σε πλατφόρμα C2, παρόμοιο με το Puma 4ης γενιάς και το Kuga 3ης γενιάς της Ford. Είναι σίγουρα ένα Ford, αλλά πειραγμένο από τη Mustang και βασικός ανταγωνιστής του Model Y της Tesla και του Audi Q4 e-tron.

Από το 2019, ο Green NCAP δημοσιεύει συνολικές αξιολογήσεις πράσινων αστέρων που συνοψίζουν την ενεργειακή απόδοση ενός οχήματος (Δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης), τις τοπικές εκπομπές ρύπων (Δείκτης Καθαρού Αέρα) και τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (Δείκτης GHG). Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση αυτοκινήτων μειωμένων ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου και, παράλληλα, η λειτουργία με τη χαμηλότερη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων ή/και η υψηλότερη ενεργειακή απόδοση υπό πραγματικές συνθήκες.

Όντας πλήρως ηλεκτρική, η Mustang Mach-E συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς για τον Δείκτη Καθαρού Αέρα και τον Δείκτη Αερίων Θερμοκηπίου, καθώς οι εκπομπές του είναι μηδενικές, αποδεικνύοντας σχεδόν μηδενική επίδραση στο τοπικό περιβάλλον. Σημειώνεται κάποια απώλεια ενέργειας κατά τη δοκιμή WLTC σε ψυχρή θερμοκρασία περιβάλλοντος (-7 ° C) και τη δοκιμή BAB130 υψηλού φορτίου σε αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να βαθμολογείται με 9,4 στα 10 ως προς την Ενεργειακή Απόδοση. Ο κύκλος δοκιμώνWLTC αποτελεί εργαστηριακή δοκιμή κατά την οποία το αυτοκίνητο εκκινεί κρύο. Όσο μεγαλύτερη η απόδοση, τόσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν να διανυθούν με την ίδια φόρτιση μπαταρίας και τόσο πιο οικονομική η οδήγηση.

Συνολικά, η MACH-E αποσπά μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων και προτείνεται ως πράσινη επιλογή στους καταναλωτές.

Η Mach-E δοκιμάστηκε επίσης με το πρόγραμμα Euro NCAP, συνεργάτη του Green NCAP και έλαβε επίσης μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων .

Προηγούμενο άρθροΣημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τη νέα Skoda Fabia
Επόμενο άρθροOι ταξινομήσεις επαγγελματικών στην ΕΕ μειώθηκαν και πάλι