Με την ηλεκτρική Mustang Mach-E, το plug-in υβριδικό Kuga και τους προηγμένους κινητήρες EcoBoost Hybrid, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα κατέκτησαν το 2021 μερίδιο πωλήσεων στη γκάμα Ford που έφτασε το 54%.

Παρά τις προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο την περασμένη χρονιά, η Ford Ευρώπης κατάφερε να σημειώσει το 2021 πολύ σημαντικές εμπορικές επιτυχίες και διακρίσεις επιβεβαιώνοντας έμπρακτα και για μία ακόμα φορά το «ρεύμα» που καταγράφει, αλλά και την ανοδική εν γένει τροχιά της στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

Μία από της σημαντικότερες κατακτήσεις της Ford για το 2021 ήταν η ανάδειξη της για έβδομη συνεχή χρονιά ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στο σύνολο της Ευρώπης. Ενδεικτική της εμπιστοσύνης των πελατών στα μοντέλα Ford που συνθέτουν την εν λόγω γκάμα ήταν η πανηγυρική κατάκτηση της πρώτης θέσης των πωλήσεων στην κατηγορία σε 9 διαφορετικές αγορές – και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Ανάμεσα στα μοντέλα που διακρίθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν και το Ford Ranger, το οποίο μάλιστα ξεχώρισε ως το best-seller μοντέλο πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των pick-up οχημάτων αποσπώντας μερίδιο που έφτασε στο εντυπωσιακό 38,1% για το σύνολο του έτους.

Από τη μεριά του, το πολυτάλαντο Transit Custom ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο Ford τόσο στο σύνολο της χρονιάς που πέρασε, όσο και στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μάλιστα, στην πάντοτε ανταγωνιστική αγορά του Ην. Βασιλείου, το Transit Custom κατάφερε να αναρριχηθεί στη Νο 1 θέση των πωλήσεων της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Με σημείο αναφοράς τη Mustang MachE, το Kuga PHEV και το Puma EcoBoost Hybrid

Τηρώντας απαρέγκλιτα την πάγια δέσμευσή της για ένα ακόμα πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον, η Ford Ευρώπης κατάφερε το 2021 να διαθέσει σε πελάτες στη γηραιά ήπειρο ένα «μίγμα» μοντέλων που έχουν ως σημείο αναφοράς τις περιορισμένες ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα Ford κατάφεραν να αποσπάσουν τη χρονιά που πέρασε μερίδιο που ανήλθε στο 54% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας – περισσότερο από 1 στα 2 νέα οχήματα – χάρη στη σημαντική όσο και καθοριστική συνεισφορά της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, η οποία το 2021 κέρδισε την εμπιστοσύνη 23.424 νέων αγοραστών στη γηραιά ήπειρο, του plug-in υβριδικού Kuga, που αναδείχθηκε με διαφορά από το δεύτερο ανταγωνιστικό μοντέλο ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις όχημα στην κατηγορία του, αλλά και των εξηλεκτρισμένων μονάδων κίνησης EcoBoost Hybrid που εξοπλίζουν πλέον ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας.

Ένα από αυτά είναι και το πολυτάλαντο νέο Puma, το οποίο ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το επιβατικό μοντέλο Ford με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, καταγράφοντας συνολικά 132.455 μονάδες.

Προηγούμενο άρθροLastmily: βελτιστοποίηση δικτύων διανομής και παραδόσεων
Επόμενο άρθροT&E: Απαιτούνται πιο φιλόδοξοι στόχοι για τα EV