Διατηρώντας το αυθεντικό στιλ της οικογένειας 500, το Fiat 500L, χάρη σε μια σειρά καινοτομιών προσφέρει άπλετους εσωτερικούς χώρους, πρακτικότητα, αλλά και ευήλιο εσωτερικό διαθέτοντας κορυφαία ορατότητα για αυτοκίνητο παραγωγής.

Με το 500L, η Fiat, κατάφερε να συνδυάσει το αυθεντικό στιλ του 500 με πρωτόγνωρους χώρους και πρακτικότητα. Σημείο αναφοράς αποτελούν τα επίπεδα φωτεινότητας του εσωτερικού και κατ’ επέκταση η ορατότητα που προσφέρει αυτό το μοντέλο, στοιχεία που προκύπτουν από τις εξαιρετικά μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αλλά και μερικά σχεδιαστικά τρικ υψηλής τεχνολογίας. Τα παραπάνω επιτρέπουν ορατότητα 360ο, αλλά και ενεργό οπτικό πεδίο για τον οδηγό που φτάνει το 90%, κορυφαίο επίτευγμα για αυτοκίνητο παραγωγής.

Σημείο κλειδί γι’ αυτή την εξαιρετική επίδοση αποτελεί η προηγμένη αρχιτεκτονική του 500L. Χάρη στη χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής σε ποσοστό 74% οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία καμπίνα επιβατών η οποία καλύπτεται σχεδόν εξολοκλήρου από γυάλινες επιφάνειες, με τις κολόνες να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο προσφέροντας άριστη ορατότητα, χωρίς καμία παραχώρηση στα επίπεδα ασφάλειας (5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP). Παράλληλα το 500L είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιεί παράθυρα (τα πίσω πλαϊνά) από πολυκαρβονικό υλικό, τα οποία επιτρέπουν τη μέγιστη επιφάνεια ορατότητας με πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με τα παραδοσιακά κρύσταλλα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται στις καλύπτρες των μαχητικών αεροσκαφών, όπου η αντοχή και η ορατότητα είναι κρίσιμης σημασίας. Τέλος στην κορυφαία φωτεινότητα – ορατότητα του εσωτερικού στο 500L συμβάλει και η μεγαλύτερη ηλιοροφή στην κατηγορία με έκταση 1,5μ2!

Συνολικά, χάρη στην υψηλότερη θέση οδήγησης και τη μέγιστη κάλυψη με γυάλινες επιφάνειες, το Fiat 500L, διαθέτει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης, αλλά και ασφάλειας. Η νέα έκδοση City Cross (από 15.990 ευρώ) με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ., είναι διαθέσιμη με το πλήρες πακέτο γυάλινων επιφανειών, το οποίο περιλαμβάνει και την ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή, προσφέροντας απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και το πιο φωτεινό εσωτερικό.

 

 

Προηγούμενο άρθροNέο ελαστικό Vector 4Seasons Cargo από την Goodyear
Επόμενο άρθροΗ νέα Mercedes-Benz V-Class με μια ματιά