Jaguar F-TYPE ZP, μια αποκλειστική περιορισμένης έκδοσης F-TYPE εμπνευσμένη από δύο εμβληματικά αγωνιστικά E-TYPE της δεκαετίας του 1960.

  • Η Jaguar επιδιώκει να καταστεί σύγχρονη πολυτελής μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών, μετά από περισσότερα από 75 χρόνια παραγωγής σπορ αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης
  • Τα εμβληματικά αγωνιστικά Jaguar E-type της δεκαετίας του 1960 εμπνέουν την τελευταία περιορισμένης έκδοσης υπερτροφοδοτούμενη V8 F-TYPE ZP Edition 575 PS, σε δύο ειδικές προδιαγραφές της SV Bespoke
  • Θα κατασκευαστούν 150 αντίτυπα της ZP Edition το 2024, τελευταίο έτος παραγωγής της F-TYPE
  • Αποκλειστικά χρώματα Oulton Blue ή Crystal Grey, με αντιθέσεις στο εσωτερικό, θα κοσμούν την περιορισμένης έκδοσης E-type Project ZP Collection της Jaguar Classic
  • Οι βελτιώσεις της SV Bespoke περιλαμβάνουν μοναδικούς εσωτερικούς χώρους, φινιρισμένους τροχούς, στρογγυλά αγωνιστικού τύπου στοιχεία θυρών ζωγραφισμένα στο χέρι, σήμα F-TYPE ZP Edition και αναμνηστική πινακίδα «One of 150»

Η Jaguar ξεκινά τον πιο τολμηρό μετασχηματισμό στην ιστορία της που θα την καταστήσει σύγχρονη πολυτελή μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών από το 2025. Η μάρκα τιμά το τέλος της σειράς της σπορ αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης το 2024 με μια αποκλειστική περιορισμένης έκδοσης F-TYPE εμπνευσμένη από δύο εμβληματικά αγωνιστικά E-TYPE της δεκαετίας του 1960.

Τα 150 αντίτυπα της F-TYPE ZP Edition θα είναι τα τελευταία σπορ αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης της Jaguar. Οι υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες V8 F-TYPE 575 ίππων διαθέτουν ειδικά εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία της SV Bespoke.

«Η F-TYPE έχει γοητεύσει τους οδηγούς σπορ αυτοκινήτων για περισσότερο από μια δεκαετία, όπως ακριβώς και η E-type πέντε δεκαετίες νωρίτερα. Η ZP Edition είναι ο έσχατος εορτασμός αυτής της γενιάς και εντάσσεται στον ένδοξο κατάλογο συλλεκτικών εκδόσεων κληρονομικής έμπνευσης, μαζί με τις Project 7 του 2015 και Heritage 60 Edition του 2020», δήλωσε ο Rawdon Glover, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar.

Διατίθενται δύο χρωματικές αποχρώσεις της F-TYPE ZP Edition, εις μνήμην των πρώτων E-type Project ZP που νίκησαν σε αγώνες, λίγο μετά την κυκλοφορία του μοντέλου το 1961: βαφή Oulton Blue Gloss με Mars Red και δέρμα Ebony δύο αποχρώσεων ή βαφή Crystal Grey Gloss με Navy Blue και εσωτερικό με δέρμα Ebony δύο αποχρώσεων. Και οι δύο διαθέτουν λευκά πορσελάνινα χερούλια θυρών ζωγραφισμένα στο χέρι και πορσελάνινο λευκό περίγυρο μάσκας.

Τα εξωτερικά χρώματα δεν έχουν εφαρμοστεί στην F-TYPE στο παρελθόν. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν με τα δύο ειδικά χρώματα που δημιουργήθηκαν για επτά ζεύγη αυτοκινήτων E-type Project ZP Collection της Jaguar Classic νωρίτερα φέτος

Μοναδικοί εσωτερικοί χώροι με οριζόντιες αυλακώσεις στα καθίσματα, καθώς και εξωτερικές πινελιές Gloss Black και φωλιές φρένων Gloss Black, συμπληρώνουν τις αποκλειστικές λεπτομέρειες των φτερών της F-TYPE ZP Edition, τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Gloss Black Diamond Turned 20 ιντσών, τις αντιολισθητικές πλάκες θυρών και το ταμπλό. Κάθε αυτοκίνητο φέρει αναμνηστική πινακίδα «One of 150» της SV Bespoke.

Από τότε που απέσπασε διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Σχεδιασμού Αυτοκινήτου του 2013, η F-TYPE συνέχισε να αποτελεί σημείο αναφοράς για ελκυστικά σπορ αυτοκίνητα, με χαρακτηριστικό ήχο V8. Ο ήχος της εξάτμισης είναι τόσο εμβληματικός που έχει αρχειοθετηθεί από ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.

Η F-TYPE ZP Edition διατίθεται ως Coupé και ως Convertible. Με ισχύ 575 PS, ροπή 700 Nm και σύστημα τετρακίνησης Intelligent Driveline Dynamics (IDD), έχει εξαιρετικές επιδόσεις στον δρόμο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες: πιάνει τα 0-60 mph σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά- στα 186 μίλια/ώρα.

Προηγούμενο άρθροBMW X2: Όταν το «τόσο, όσο»… κάνει τη διαφορά!
Επόμενο άρθροΓεννηθήτω η Ayvens, η νέα εταιρεία ALD | LeasePlan