Το νέο συμπαγές van Opel Combo έχει προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, το πακέτο Worksite, με Σύστημα Ελέγχου Καθόδου, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και αναβαθμισμένη ανάρτηση, είναι κατάλληλο για ανώμαλο έδαφος, ενώ είναι ευρύχωρο, ανθεκτικό.

Το IntelliGrip προσφέρει στο προσθιοκίνητο Combo – Διεθνές Van της Χρονιάς 2019 – βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και ευστάθεια σε ποικίλα οδοστρώματα. Ο οδηγός απλά επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα. Στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά προσαρμόζουν άμεσα την κατανομή ροπής στους τροχούς και τις ρυθμίσεις του ESP (ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας) σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα.

Το IntelliGrip προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, επιτρέποντας ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης και ολίσθησης των τροχών.

Ακόμα, παρέχει το προαιρετικό πακέτο ‘Worksite’ που περιλαμβάνει Σύστημα Ελέγχου Καθόδου (Hill Descent Control), 30 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, πιο άκαμπτη εμπρός αντιστρεπτική δοκό και ενισχυμένο πίσω εγκάρσιο στοιχείο, ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου, πίσω ελατήρια μεταβλητού συντελεστή και μεταλλικό προστατευτικό κάρτερ κάτω από το χώρο του κινητήρα.

Το νέο Combo προσφέρει μία πλούσια γκάμα εκδόσεων για οδηγούς και πληρώματα, μεταξύ των οποίων μία στάνταρ έκδοση μήκους 4,40m, μία μακρύτερη έκδοση XL 4,75m και ένα ευρύχωρο, πενταθέσιο crew cab. Η γκάμα κινητήρων 1.5L diesel ήδη πληροί το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Το νέο, συμπαγές όχημα μεταφορών της Opel μπορεί επίσης να μεταφέρει περισσότερα φορτία συγκρινόμενο με τους άμεσους ανταγωνιστές του, διαθέτοντας χώρο φόρτωσης 4,4 m3, ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 kg και μήκος χώρου φόρτωσης 3.440 mm. Ιδιαίτερα πρακτικό είναι το μεγάλο πλάτος μεταξύ των πίσω θόλων των τροχών, για να μπορεί το Combo να μεταφέρει μέχρι δύο Ευρωπαλέτες– ακόμα και στην έκδοση κοντού μεταξονίου. Αντικείμενα μεγάλου μήκους, όπως ξύλινες σανίδες μπορούν να τοποθετούνται υπό γωνία χάρη στο προαιρετικό άνοιγμα οροφής. Ένα ακόμα ευφυές στοιχείο σε αυτή την κατηγορία το οποίο το Combo θα προσφέρει από το 2019, είναι ένας δείκτης υπερφόρτωσης που λειτουργεί με αισθητήρα και ενημερώνει τον οδηγό, με το πάτημα ενός μπουτόν, για την υπέρβαση του επιτρεπόμενου φορτίου.

Το προαιρετικό Surround Rear Vision, που θα προσφέρεται από την επόμενη χρονιά, βελτιώνει την ορατότητα κατά την οπισθοπορεία, ενώ μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του συνοδηγού περιορίζει το τυφλό σημείο σε αυτή την πλευρά του οχήματος. Εξάλλου, το νέο Combo μπορεί να εφοδιάζεται με το σύστημα Flank Guard[1] που λειτουργεί με αισθητήρα και βοηθά να αποφεύγονται προσκρούσεις ή γρατζουνιές με χαμηλές ταχύτητες στα πλαϊνά τμήματα του αυτοκινήτου.

Η καταλληλότητα του Combo για επαγγελματίες ενισχύεται με προηγμένα συστήματα infotainment που εξασφαλίζουν εξαιρετική συνδεσιμότητα. Τα συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro ελέγχονται εύκολα μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής 8,0 ιντσών. Η κορυφαία έκδοση με ενσωματωμένη πλοήγηση που περιλαμβάνει ευρωπαϊκούς χάρτες και τρισδιάστατη πλοήγηση προσφέρει επίσης ενημερώσεις TMC (Traffic Messaging Channel).

Προηγούμενο άρθροΗ Aviapartner επιλέγει τα ηλεκτρικά Citroën στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Επόμενο άρθροTo VW Beetle κλείνει τον κύκλο του