Tο Fleet Europe Summit 2022 ήταν εξαιρετικό, σύμφωνα με τον Steven Schoefs αρχισυντάκτη του Fleet Europe, που γράφει για την πολυεπίπεδη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα:

Μόλις επιστρέψαμε από το Δουβλίνο, όπου πραγματοποιήθηκε το Fleet Europe Summit 2022. Αυτή η 16η διοργάνωση ήταν ξεχωριστή, καθώς γιορτάσαμε επίσης την 25η επέτειο του Fleet Europe. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση να καλωσορίσουμε πάνω από 1.000 fleet managers και ηγέτες του κλάδου, συναντώντας, μαθαίνοντας και συζητώντας πώς η βιωσιμότητα του στόλου ωφελεί εμάς και τους ανθρώπους μας, ενώ αποτελεί Κέρδος για τον Πλανήτη και τις εταιρείες μας.

Πράγματι, δεν χρειάζεται να επιλέξεις. Επωφελούνται όλοι. Και αυτό είναι κάτι που έχει αντιληφθεί ο κλάδος.

Καινοτομίες μηδενικών εκπομπών

Παρά τις σημερινές κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, που κυμαίνονται από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έως τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο κλάδος στόλου και κινητικότητας παραμένει στην πρώτη γραμμή των καινοτομιών μηδενικών εκπομπών που βοηθούν τους Fleet και Mobility managers να διευρύνουν τη συνεισφορά τους στους στόχους ουδετερότητας άνθρακα των πολυεθνικών εταιρειών.

Η προθυμία, το θάρρος και η ικανότητα προσαρμογής και καινοτομίας για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και τα κέρδη είναι υποδειγματικές, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το απογοητευτικό αποτέλεσμα της COP27 στο Sharm-el-Sheik.

Ξεκινήσαμε στις 16 Νοεμβρίου με το Fleet Europe Remarketing Forum και τα σχετικά βραβεία. Στο φόρουμ συμμετείχαν 170 ειδικοί στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συζητώντας τον αντίκτυπο της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και των αλλαγών στη διανομή στο διεθνές remarketing οχημάτων. Ένα από τα βασικά σημεία: η κατάργηση των οχημάτων εσωτερικής καύσης (ICE) και η ομαλή μετάβαση σε επιτυχημένη πώληση μεταχειρισμένων EV θα είναι καίριας σημασίας για τους επαναληπτικούς remarketers τα επόμενα χρόνια.

Καθολική προτεραιότητα

Την ίδια ημέρα, περισσότεροι από 100 διεθνείς fleet managers συμμετείχαν σε συνεδρίες του International Fleet Managers Institute, του Smart Mobility Institute και του Global Fleet Managers Club. Καθένα από αυτά τα τρία φόρουμ, στα οποία οι διεθνείς fleet και mobility managers συναντώνται και ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές, έχουν αποδειχθεί πρόσφορο έδαφος για τη συγκριτική αξιολόγηση του στόλου και της κινητικότητας.

Το γενικό αποτέλεσμα αυτών των τριών συνεδριών: οι διεθνείς fleet και mobility managers δεν περιορίζουν τις στρατηγικές αειφορίας τους και προχωρούν στη βιωσιμότητα του στόλου πέρα από τα EV, καθώς και πέρα από συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές. Η βιωσιμότητα του στόλου έχει γίνει παγκόσμια κορυφαία προτεραιότητα και είναι εδώ για να μείνει.

Martijn Lammers, Co-Founder & Chief Strategy, Lightyear

Αυτό είναι το σημείο που υπογραμμίστηκε στα εγκαίνια του Fleet Europe Village από τον κεντρικό ομιλητή Martijn Lammers, συνιδρυτή και επικεφαλής στρατηγικής στη Lightyear, την εταιρεία που, με έδρα την Ολλανδία, αναπτύσσει κλιμακούμενα, ανεξάρτητα από το δίκτυο, ηλιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Φανταστικοί νικητές

Στο Fleet Europe Summit 2022, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δούν στην έκθεση του Fleet Europe Village, τα αυτοκίνητα: BMW i4 40, DS New DS7, KIA EV6 MY2022, Mercedes EQE350+ AMG line, Nissan ARIYA, Renault MEGANE E-Tech, Cupra BORN, Cupra LEON Sportstourer και Nio ET5

Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι στο Fleet Europe Village, όπως πάντα φιλοξενούνται μεγάλοι πάροχοι του κλάδου – φέτος είχαμε 49 περίπτερα και 9 αυτοκίνητα – είναι το καλύτερο μέρος για να νιώσεις τον παλμό του κλάδου. Ενσωματωμένες στο Village, οι ενότητες του Συνεδρίου ήταν το στάδιο στο οποίο τα στελέχη του κλάδου μετέτρεψαν τις αναδυόμενες τάσεις σε πρακτικές ιδέες, για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της επιχείρησης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μεταξύ άλλων πιεστικών προτεραιοτήτων. Πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικές συνεδρίες και αποκτήσαμε μερικές εξαιρετικές γνώσεις.

Fleet Europe Village

Πολύ επιτυχημένη ήταν και η τελετή απονομής των βραβείων Fleet Europe, με μια φανταστική συγκομιδή νικητών. Ποτέ πριν δεν είχαμε τόσους πολλούς υποψηφίους: 31 συνολικά. Όλοι τους έχουν αποδείξει το ταλέντο και την επιμονή τους στους δύσκολους καιρούς και την αποφασιστικότητα να διατηρήσουν τη Βιωσιμότητα ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής τους. Συγχαρητήρια!

Fleet Europe Awards

Βιώσιμο και αποτελεσματικό

Είναι τόσο ικανοποιητικό να βλέπει κανείς από πρώτο χέρι ότι η Βιωσιμότητα και η Απανθρακοποίηση βρίσκονται στο επίκεντρο του δραστήριου κλάδου μας. Είδαμε έναν κλάδο που αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έναν κλάδο που είναι καινοτόμος, τόσο στην ανάπτυξη υπηρεσιών όσο και στη διαχείριση ανθρώπων. Σε αυτό το τελευταίο σημείο: διοργανώσαμε μια πρωινή συνάντηση με τίτλο Inspiring Women in Fleet, ένας κλάδος στην πρωτοπορία. Την παρακολούθησαν όχι λιγότερες από 140 γυναίκες που πρωτοστατούν στον κλάδο μας. Τέλος, είδαμε έναν κλάδο που είναι πρόθυμος να συνεργαστεί πιο στενά, προκειμένου να κάνει το μέλλον του στόλους και της κινητικότητας απολύτως «πράσινο».

Μακάρι οι αρχές και οι κυβερνήσεις μας να κάνουν το ίδιο!

Στο Fleet Europe θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την καινοτομία στον κλάδο μας και να ενθαρρύνουμε τόσο τους πελάτες όσο και τους παρόχους του στόλου να δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα καθώς συνδυάζεται τέλεια με την αποτελεσματικότητα.

Προηγούμενο άρθροGreen NCAP: Αξιολόγηση των Ioniq 5, Yaris Cross Hybrid, DS 4
Επόμενο άρθροΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του ΣΕΕΑΕ