Με δυο νέα μοντέλα (DS 4 και DS 9) και με την εξαιρετική επίδοση των δύο υπαρχόντων (DS 3 Crossback, DS 7 Crossback), το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά της DS Automobiles στην Ελλάδα.

Το 2022 ήταν μια χρονιά σταθμός για την DS Automobiles στη χώρα μας, καθώς κατάφερε να σημειώσει σημαντικές διακρίσεις στην εμπορική της παρουσία. Σηματοδοτώντας την ανοδική πορεία που μπορεί να έχει η μάρκα στη συνέχεια, τα ποσοστά της αύξησης σε σχέση με το 2021, είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Έχοντας σημειώσει 1.349 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το 2022, η DS Automobiles με ένα φυσικό κατάστημα στην Αττική, το DS Store Athens, στο Χαλάνδρι, στην πραγματικότητα “απογείωσε” τα ποσοστά της σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2021). Έχοντας ως ενεργή παρακαταθήκη το ποσοστό του 1,2% επί του συνόλου της ελληνικής αγοράς, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των 29 χωρών τη Ευρώπης, η πορεία της DS Automobiles στην Ελλάδα, προδιαγράφεται λαμπρή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό μέγεθος των πωλήσεων, αφορά στην πραγματικότητα μόνο τα τρία μοντέλα της μάρκας, καθώς το τέταρτο DS 9, έφτασε στην ελληνική αγορά στο τέλος του 2022 οπότε και δεν πρόλαβε να δείξει τη δυναμική του. Στα αξιοσημείωτα της επίδοσης των μοντέλων της DS Automobiles στην ελληνική αγορά, είναι η αύξηση των πωλήσεων του DS 3 Crossback (x10 σε σχέση με το 2021) και του  DS 7 Crossback κατά 64% σε σχέση με το 2021, καθώς και το ότι το νέο DS 4, σε ποσοστό 43% διατέθηκε στην Plug-in Υβριδική έκδοση E-Tense.

Μόνο ως ελπιδοφόρο μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα της προηγούμενης χρονιάς για τη DS Automobiles, που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την πορεία της στην ελληνική αγορά, έχοντας πλέον ακόμα πιο πλήρη γκάμα, αλλά και νέες τεχνολογίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η DS Automobiles είναι η μοναδική premium μάρκα που προσφέρει όλα της τα μοντέλα σε εξηλεκτρισμένη εκδοχή.

Προηγούμενο άρθροΣΤΟΧΑΣΙΣ: Η ελληνική αγορά νέων αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροΞεκινά η παραγωγή του Jeep Avenger στο Tychy