Η Mercedes-Benz Vans βοηθά τους πελάτες του στόλου στην επιλογή του σωστού κινητήρα μέσω της eVan Ready App. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει την ευκαιρία να διαπιστωθεί εάν ένα ηλεκτρικό van θα ήταν πρακτικά κατάλληλο για τις καθημερινές διαδρομές του οδηγού. Η εφαρμογή eVan Ready έχει τώρα επεκταθεί με την προσθήκη ορισμένων νέων λειτουργιών και ενός ανανεωμένου πίνακα ελέγχου.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των πραγματικών διαδρομών του χρήστη και στη συνέχεια μπορεί να αναλύσει τα επιμέρους χαρακτηριστικά κινητικότητας. Εκτός από το μήκος της διαδρομής, λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια όπως η εξωτερική θερμοκρασία, το υψόμετρο και η ταχύτητα οδήγησης. Στο τέλος κάθε ανάλυσης, παρέχεται στον χρήστη ένας Δείκτης Ετοιμότητας eVan, ο οποίος τον ενημερώνει εάν η καταγεγραμμένη διαδρομή ή η ακολουθία διαδρομών θα ήταν επίσης εφικτή με ένα ηλεκτρικό van. Αυτό συμπληρώνεται επίσης από πληροφορίες σχετικά με τη θεωρητική κατανάλωση ενέργειας.

Με την αναβάθμιση της εφαρμογής eVan Ready, θα είναι η πρώτη φορά που εκτός από το eVito, το eSprinter θα διατίθεται επίσης για εικονικές δοκιμές οδήγησης. Χάρη στη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών βαρών φορτίου, η προσομοίωση μπορεί να προσαρμοσθεί σε ατομικά και ρεαλιστικότερα σενάρια οδήγησης.

Η eVan Ready App προσφέρει επίσης υπηρεσίες σε όσους οδηγούν ήδη ηλεκτρικό όχημα. Μια ενσωματωμένη επισκόπηση των σταθμών φόρτισης παρέχει γρήγορα και απλά έναν χάρτη των σταθμών στις αντίστοιχες τοποθεσίες. Η λειτουργία παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας, τις μεθόδους πληρωμής και τον διαχειριστή των σταθμών φόρτισης.

Με την νέα λειτουργία “πρόβλεψη”, μπορούν να αποκτηθούν ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατομική καθημερινή καταλληλότητα των ηλεκτρικών vans. Με βάση τη διεύθυνση εκκίνησης και τον προορισμό, η “πρόβλεψη” χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα κυκλοφορίας και πληροφορίες σχετικά με την τοπογραφία και τα όρια ταχύτητας για τον υπολογισμό της προβλεπόμενης κατανάλωσης ενέργειας κατά τη διαδρομή. Σύμφωνα με αυτό, το εργαλείο δείχνει με μια ματιά τις θέσεις των σταθμών φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής. Έτσι, ακόμα και οι μακρύτερες διαδρομές μπορούν να σχεδιασθούν άνετα και αξιόπιστα από το σπίτι ή το γραφείο.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής eVan Ready είναι διαθέσιμη τώρα για συσκευές Android και iOS και μπορεί να κατεβεί δωρεάν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες εφαρμογών. Ακόμα, για πρώτη φορά, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 24 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά!

 

Προηγούμενο άρθροO διαγωνισμός ΕΚΟ Racing 100 από την Warply
Επόμενο άρθροNissan Leaf: Η μπαταρία του διαρκεί μέχρι 22 χρόνια!