Η Biro Hellas είναι αποτέλεσμα κοινοπραξίας της Estrima και της NextCom, εταιρείας που ιδρύθηκε το 1993 και ειδικεύεται στον τομέα υπηρεσιών και παροχής επιχειρηματικής συμβουλευτικής στην Ελλάδα.

Η ανάγκη μετάβασης σε μια βιώσιμη και έξυπνη  κινητικότητα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, εκφράζεται με την έλευση στην ελληνική αγορά του Biro του μικρότερου ηλεκτρικού τετράτροχου οχήματος.

To πρωτοποριακό Biro με τη remove μπαταρία που εξασφαλίζει στον χρήστη απόλυτη ελευθερία, φιλοδοξεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στις σύγχρονες αστικές μετακινήσεις και την μικροκινητικότητα.

Με στιλάτο σχεδιασμό και με πλήθος επιλογών εξατομίκευσης, το Biro ταιριάζει «γάντι» σε κάθε πόλη, μικρή ή μεγάλη, στους στενούς δρόμους των ιστορικών κέντρων, στα σοκάκια των ελληνικών νησιών.

Τα πρώτα Birò αναμένονται στην Ελλάδα πριν το τέλος του καλοκαιριού, ενόψει των εγκαινίων του πρώτου καταστήματος Birò, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Κολωνακίου. Η τοποθεσία αυτή έχει στόχο να ενισχύει και να προβάλλει τον αστικό χαρακτήρα του οχήματος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εισαγωγή στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά από την πρόσφατη έναρξη πωλήσεων στην Γαλλία, ενώ η μάρκα καταγράφει επιτυχία στο Άμστερνταμ, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

Ο πρόεδρος της Estrima, Matteo Maestri ανέφερε: «Με το Biro επιθυμούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις. Είναι η ιδανική λύση ώστε οι κάτοικοι των πόλεων να περνούν λιγότερο χρόνο στους δρόμους χάρη στην ευελιξία κίνησης και την ευκολία στάθμευσης που προσφέρει το μικρό αυτό όχημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Biro, με τους μηδενικούς ρύπους και την αθόρυβη λειτουργία τους, συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο ιδρυτής της NextCom, Μάριος Κιτσαράς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συνεργασία αυτή, δήλωσε ότι η εταιρεία του με τον πιο έμπρακτο τρόπο δίνει «σάρκα και οστά» στο όραμα για ένα μέλλον στο οποίο η ηλεκτροκίνηση θα φέρει την πολυπόθητη ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.

Ο Όμιλος Estrima

Η Estrima ιδρύθηκε το 2008 ασκώντας πολλαπλές δραστηριότητες όπως R&S, σχεδιασμό, παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικών οχημάτων Biro. Είναι μια από τις πρώτες επιχειρήσεις σε αυτόν τον τομέα και προέρχεται από το δημιουργικό και μη συμβατικό όραμα του Matteo Maestri. Αρχικά ως εταιρεία της Brieda (ιδιοκτησία της οικογένειας Maestri), με ειδίκευση στα μέτρα ασφαλείας για αγροτικά και βιομηχανικά οχήματα, η Estrima απέκτησε το 2021, ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο των Brieda E C S.r.l., Sharbie S.r.l. και αργότερα της UPooling S.r.l.

Ακολουθώντας στρατηγική επέκτασης της επιχείρησης στον τομέα της Μετακίνησης ως Υπηρεσία, και ειδικότερα στην ενοικίαση και την κοινή χρήση οχημάτων, δημιούργησε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα οχήματα Birò. Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης την Birò France S.a.s., ενώ η Estrima είναι εισηγμένη από το 2021 στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Ο Όμιλος NextCom

H NextCom group, εφαρμόζοντας ένα επαναστατικό επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης και επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, δραστηριοποιείται σε κομβικούς κλάδους της οικονομίας όπως της ψηφιακής μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων, δημοσίων σχέσεων, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επικοινωνίας και φιλοξενίας.

Ως ένας ισχυρός όμιλος εταιριών που μοιράζεται κοινό όραμα και φιλοσοφία, παρέχει από το 1993 έτος ίδρυσης, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε απόλυτη σύνδεση με τον πελατοκεντρικό του χαρακτήρα.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη δοκιμή του νέου Toyota bZ4X στην Κοπεγχάγη
Επόμενο άρθροΜοτοδυναμική: Ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης