Η Electriphi, μια εταιρεία διαχείρισης στόλου ενέργειας και στόλου EV, δημιούργησε ένα εργαλείο προγραμματισμού ηλεκτροκίνησης του στόλου.

Το εργαλείο αυτό δημιουργεί προσαρμοσμένες αναλύσεις για να βοηθήσει στον προγραμματισμό της ηλεκτρικής μετάβασης. Πρόκειται για μια αυτο-εξυπηρετούμενη εφαρμογή στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους διαχειριστές στόλου να αναλύουν παράγοντες που επηρεάζουν τις λειτουργίες, την τροφοδοσία καυσίμου και την υποδομή.

Η εφαρμογή της Electriphi θα διευκολύνει τους διαχειριστές στόλων να εξισορροπήσουν τις αντικρουόμενες προτεραιότητες όπως η φόρτιση του οχήματος έναντι της ετοιμότητας του στόλου. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή θα εκτελεί χιλιάδες προσομοιώσεις σεναρίων με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε στόλου, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων, των ωραρίων, των τοπικών καιρικών συνθηκών και των υποδομών. Ένας εύκολος στη χρήση οδηγός καθοδηγεί στη συλλογή πληροφοριών για κάθε στόλο. Παρέχονται όσες πληροφορίες υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιούνται προεπιλεγμένες επιλογές, αν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες.

Fleet Electrification Planning Tool, Electriphi

Οι παραγόμενες ιδέες μπορούν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό και στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η χρήση της πλατφόρμας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργικού κόστους για τους ηλεκτρικούς στόλους ελαφρού, μεσαίου και βαρέως τύπου.

 

Προηγούμενο άρθροΚορυφαίο μοντέλο η Porsche 911 στην έρευνα J.D. Power
Επόμενο άρθροFleet Europe Summit 2019 στις 6 & 7 Νοεμβρίου