Έρχεται τον Σεπτεμβριο στην Ελλάδα το νέο Honda Civic e:HEV, το βελτιωμένο και μοντέλο 11ης πλέον γενιάς με συναρπαστικές υβριδικές επιδόσεις, δυναμική συμπεριφορά, κομψή σχεδίαση και εξαιρετική άνεση.

Από το 1972 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Civic ήταν ανέκαθεν ένα ‘αυτοκίνητο για τον κόσμο’ σύμφωνα με τον ορισμό της Honda. Τώρα, βασισμένο σε 50 χρόνια κληρονομιάς και με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 27,5 εκατομμύρια οχήματα σε 170 χώρες, η 11η γενιά Civic αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη εξέλιξη του χαρακτηριστικού σχήματος του μοντέλου και απηχεί τη διακριτική, κομψή σχεδίαση των πρόσφατων μοντέλων της Honda που έχουν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Ακολουθώντας την κουλτούρα εξέλιξης ενός συναρπαστικού Civic (‘Exhilarating Civic’), οι μηχανικοί εξέλιξης της Honda εστίασαν στον τρόπο που η εσωτερική και η εξωτερική διαμόρφωση μπορούν να συμβάλουν για τη δημιουργία  μιας πιο άνετης και αναζωογονητικής εμπειρίας στο αυτοκίνητο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ιδιοκτητών του. Εφαρμόζοντας μία μοναδική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη δυναμική, τη σχεδίαση και τη χρηστικότητα, η Honda έχει δημιουργήσει μία καμπίνα πιο άνετη, πιο ευρύχωρη και με μεγαλύτερη ορατότητα από ποτέ.

Η εφαρμογή της εξελικτικής προσέγγισης ‘Man-Maximum, Machine-Minimum’ (M/M) της Honda – η οποία βασίζεται στην αρχή ότι σκοπός της τεχνολογίας και της σχεδίασης είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών – έχει αποφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Το Civic εμπνέει εμπιστοσύνη μέσω των σημείων επαφής, της συναρπαστικής και δυναμικής οδικής συμπεριφοράς και ενός ισχυρού και ταυτόχρονα αποδοτικού μηχανικού συνόλου κατάλληλου για όλες τις οδηγικές απαιτήσεις.

Η αποδεδειγμένη τεχνολογία e:HEV της Honda προσφέρεται στάνταρ, ολοκληρώνοντας την αποστολή της μάρκας να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι τα τέλη του 2022. Το υβριδικό κινητήριο σύνολο χρησιμοποιεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν μαζί με έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Αυτό προσφέρει εντυπωσιακή συνολική απόδοση, χάρη στην εξαιρετική ενεργειακή πυκνότητα, τη θερμική αποδοτικότητα και τη ροπή του.

Έχοντας προσαρμοστεί ειδικά για χρήση στο νέο Civic, το σύστημα e:HEV λειτουργεί πιο ομαλά προσφέροντας ενισχυμένη αίσθηση γραμμικής επιτάχυνσης με εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

«Κάθε νέο Civic έρχεται με υψηλές προσδοκίες καθώς επιθυμία μας ήταν να ξεπεράσουμε αυτές τις προσδοκίες με την τελευταία γενιά του μοντέλου» δήλωσε ο Tomoyuki Yamagami, Large Project Leader για το νέο Civic e:HEV. «Οι σύγχρονοι καταναλωτές αναζητούν συναισθηματικό στυλ, συναρπαστική δυναμική συμπεριφορά και εξαιρετική χρηστικότητα, και εκπληρώσαμε αυτές τις απαιτήσεις μέσω της εξελικτικής προσέγγισης της μάρκας μας και της εφαρμογής των πιο προηγμένων τεχνολογιών. Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την τεχνολογία e:HEV καθώς κατανοούμε πώς οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα υβριδικά οχήματα, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε τη σουίτα προηγμένων συστημάτων ασφάλειας προκειμένου να καταστήσουμε την οδήγηση πιο άνετη και πιο ασφαλή, χωρίς να επηρεάζεται η οδηγική εμπειρία.»

Στόχος του νέου Honda Civic e:HEV είναι να προσελκύσει και στην Ελλάδα όσους αναζητούν ένα δυναμικό και με καλή απόκριση αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV, το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και η βελτιωμένη ανάρτηση συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν τα ανώτερα επίπεδα απόδοσης, δυναμικής απόκρισης και πληροφόρησης που ήταν ανέκαθεν στοιχεία κλειδιά στην απήχηση του Civic.

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη βελτίωση της άνεσης, της ευκολίας και της ασφάλειας, με το Apple CarPlay και το Android Auto να διατίθενται στάνταρ. Για πρώτο φορά στο Civic, οι κορυφαίες εκδόσεις Advance θα είναι εξοπλισμένες με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.2” που προσφέρει στους χρήστες μία σειρά από προσαρμόσιμες ενδείξεις για την απεικόνιση των πλέον σχετικών γι’ αυτούς πληροφοριών.

Το νέο Civic περιλαμβάνει επίσης τη διευρυμένη σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού SENSING της Honda, που έχουν βελτιωθεί ειδικά γι’ αυτό το νέο μοντέλο. Η εισαγωγή νέων, έξυπνων βοηθημάτων οδηγού και τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, πλέον του αυξημένου αριθμού αερόσακων και των νέων δομικών στοιχείων που έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερη προστασία στις συγκρούσεις, εξασφαλίζουν βέλτιστη ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

Το Civic της 11ης γενιάς αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022. Το επίσημο δίκτυο εμπόρων Honda θα δέχεται παραγγελίες για το νέο μοντέλο από τις 11 Ιουλίου 2022.

Οι τιμές λιανικής του Honda Civic e:HEV στην Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής:

Civic e:HEV MY23 Ανώτατη Λιανική Τιμή (ευρώ)
CIVIC 5D 2.0 HYBRID eCVT ELEGANCE MY23 41.500
CIVIC 5D 2.0 HYBRID eCVT SPORT MY23 43.500
CIVIC 5D 2.0 HYBRID eCVT ADVANCE MY23 47.700

 

Προηγούμενο άρθροHellenic Hydrogen: στο πράσινο υδρογόνο Motor Oil και ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΝέα επιτυχία για το Continental SportContact™ 7