ID.Buzz Cargo

Η Volkswagen σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις δοκιμές του Euro NCAP κερδίζοντας δύο βραβεία για τα ID.Buzz Cargo και Caddy Van.

Συγκεκριμένα, το ID.Buzz Cargo απέσπασε την διάκριση Platinum, ενώ το Caddy Van κέρδισε το χρυσό βραβείο. Τα δύο οχήματα της Volkswagen Commercial Vehicles εντυπωσίασαν τους μηχανικούς ασφαλείας και δοκιμών του Euro NCAP με την απόδοσή τους. Το ID. Buzz Cargo πέτυχε υψηλή βαθμολογία χάρη στα συστήματα υποβοήθησης τα οποία διατηρούν το ηλεκτρικό όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας του, προσαρμόζουν δυναμικά την ταχύτητα του οχήματος και το σταματούν εγκαίρως μπροστά από ακίνητα εμπόδια ή διερχόμενους πεζούς και ποδηλάτες. Το Caddy Van εντυπωσίασε τους μηχανικούς του Euro NCAP με την συμπεριφορά του σε διάφορες δοκιμασίες, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραμονή στη λωρίδα κυκλοφορίας και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Το ID.Buzz Cargo της Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) είναι ένα όχημα με πολλά χαρίσματα, όχι μόνο σχετικά με τη μεταφορά αγαθών και την παροχή υπηρεσιών, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια για τον οδηγό και τους επιβάτες του. Οι δοκιμές από το Euro NCAP απέδειξαν ότι τα συστήματά του λειτουργούν με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Για παράδειγμα είχε κορυφαία απόδοση στις δοκιμές πέδησης μπροστά από ακίνητα και κινούμενα εμπόδια ή οχήματα, καθώς και πεζούς ή ποδηλάτες που πλησίαζαν από το πλάι, ακόμη και στο σκοτάδι.

Οι ικανότητες διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας του ηλεκτρικού van διανομών και το σύστημα παρακολούθησης των επιβατών του λειτούργησαν επίσης άψογα. Το ID.Buzz Cargo διαθέτει σύστημα υποβοήθησης τυφλού σημείου για διευκόλυνση του οδηγού, ιδίως μέσα στην πόλη. Επιπλέον, το όχημα αντιδρά στην αντίθετη κίνηση στην διάρκεια της στροφής και προσαρμόζει δυναμικά την ταχύτητά του κατά την οδήγηση, ακολουθώντας – μεταξύ άλλων – τα τοπικά όρια ταχύτητας, χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα κάμερας και ψηφιακής χαρτογράφησης. Συνολικά, το ID.Buzz Cargo εντυπωσίασε στις ειδικές δοκιμές του Euro NCAP για την ασφάλεια στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 83% στην κατηγορία Safety Assist χάρη στα συστήματα κάμερας και ραντάρ με τα οποία είναι εφοδιασμένο. Ως αποτέλεσμα ήταν να πάρει την διάκριση του βραβείου: “Platinum για την ασφάλεια των επαγγελματικών οχημάτων”.

Volkswagen Caddy Van

Το Caddy Van εντυπωσίασε και αυτό, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στις δοκιμές χάρη στα ενσωματωμένα συστήματα υποβοήθησης για πέδηση έκτακτης ανάγκης μπροστά σε εμπόδια, όπως η στάσιμη ή αργά κινούμενη κυκλοφορία καθώς και οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Είχε επίσης ιδιαίτερα καλές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την ικανότητά του να επιστρέφει στη λωρίδα του. Συνολικά, οι μηχανικοί δοκιμών του Euro NCAP το έκριναν άξιο για βαθμολογία επιδόσεων 68% στην κατηγορία Safety Assist, επιβραβεύοντάς του με το χρυσό βραβείο στη συνολική βαθμολογία για το 2024.

Και τα δύο αποτελέσματα των αυτοκινήτων της Volkswagen στις δοκιμές του Euro NCAP αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ασφάλεια στα επαγγελματικά οχήματα μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο μέσω της αυξημένης χρήσης συστημάτων υποβοήθησης.

Προηγούμενο άρθροΜετασκευή του Renault Master σε ασθενοφόρο
Επόμενο άρθροΤο Nissan Qashqai και πάλι στην κορυφή της κατηγορίας