Το νέο εργοστάσιο της CATL στο Debrecen της Ουγγαρίας επεκτείνει την συνεργασία της εταιρείας με την Mercedes-Benz, η οποία ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2020 και σηματοδοτεί την στρατηγική τοπικών αγορών.

Η Mercedes-Benz επέλεξε την CATL, παγκόσμιο ηγέτη καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών, για να επεκτείνει τις παγκόσμιες προμήθειες κυψελών μπαταριών, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει δυνατότητα παραγωγής άνω των 200 Γιγαβατωρών μέχρι το τέλος της δεκαετίας..

Το εργοστάσιο θα παρέχει μπαταρίες για τα μοντέλα Mercedes-Benz επόμενης γενιάς. Η εταιρεία ενισχύει έτσι την αμιγώς ηλεκτρική στρατηγική της με προηγμένες κυψέλες, μονάδες μπαταριών και συστήματα παραγωγής ουδέτερου CO2 της CATL. Για πρώτη φορά, η παραγωγή μπαταριών ουδέτερου CO2 των τελευταίων μοντέλων Mercedes-Benz ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από τις εταιρείες DEKRA και SGS. Σύμφωνα με αυτήν την στρατηγική, το νέο εργοστάσιο της CATL στην Ουγγαρία θα παράγει επίσης μπαταρίες για τη Mercedes-Benz CO2 με ουδέτερη διαδικασία.

«Αυτό το νέο υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό εργοστάσιο CATL στην Ουγγαρία αποτελεί άλλο ένα ορόσημο της παραγωγικής μας επέκτασης EV, από κοινού με τους βασικούς μας συνεργάτες», δήλωσε ο Markus Schäfer, Μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Group AG, CTO υπεύθυνος ανάπτυξης και προμηθειών. «Με την CATL διαθέτουμε έναν κορυφαίο τεχνολογικό συνεργάτη που θα μας προμηθεύει – ως πρώτο και μεγαλύτερο πελάτη του νέου εργοστασίου – κορυφαίες μπαταρίες ουδέτερου CO2 για τα ευρωπαϊκά μας EV νέας γενιάς, βάσει της προσέγγισής μας εντόπιων προμηθειών. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την υποστήριξη του Ambition 2039 από τη δέσμευση της CATL για ουδέτερη παραγωγή CO2 στην Ουγγαρία».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το εργοστάσιό μας στο Debrecen θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, να ανταποκριθούμε καλύτερα στους ευρωπαίους πελάτες μας και να επιταχύνουμε την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Δρ Robin Zeng, ιδρυτής και πρόεδρος της CATL. «Το νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία θα αποτελέσει γιγάντιο άλμα στην παγκόσμια επέκταση της CATL και σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας συνεισφοράς στην πράσινη ενέργεια για την ανθρωπότητα».

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα ρεκόρ για LeasePlan, Sixt και VWFS
Επόμενο άρθροΥΜΕ: Ρύθμιση για καλύμματα καρότσας pick-up