Mercedes-Benz Arocs, Zetros, Fuso Canter, Mercedes-Benz X-Class;X 350 d 4MATIC, 190 kW (258 PS), combined fuel consumption: 8.5-8.4 l/100 km, combined CO2 emissions: 225-222 g/km

Στη φετινή έκθεση Bauma στο Μόναχο, διεθνείς και Γερμανοί εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι είχαν μια εμπειρία από πρώτο χέρι των παρουσιαζόμενων κατασκευαστικών οχημάτων Mercedes-Benz, που λειτουργούν εκτός δρόμου, με τα νέα Mercedes-Benz Arocs να επιδεικνύουν για πρώτη φορά την ανθεκτικότητά τους στη λάσπη και τα αδρανή.

Συνολικά έξι επαγγελματικά οχήματα της Mercedes-Benz διατέθηκαν για δοκιμές στο εργοστάσιο αδρανών Ebenhöh. Από μικρά έως μεγάλα, από το Mercedes-Benz X-Class έως το ανατρεπόμενο βαρείας έλξεως, με κίνηση σε όλους τους τροχούς, Mercedes-Benz Arocs 4153 AK 8×8 / 4 – με συμπλέκτη υστέρησης υπερτροφοδοσίας (turbo retarder) και σύστημα μετάδοσης κίνησης 80 τόνων. Και μεταξύ αυτών και άλλα Arocs με κινητήρες διαφόρων μεγεθών, όπως το 4143 k 8×4 / 4 και το Arocs 1853 k 4×2. Ένα Canter 4×4 και ένα Zetros 4043 A 6×6 προς εξαγωγή, ολοκλήρωσαν τη γκάμα.

Το έδαφος αποτελείτο από λάσπες και, σε πλήρη αντίθεση, από άμμο, για να αναδειχθεί η ανθεκτικότητα των οχημάτων σε καθημερινές καταστάσεις, στην πράξη. Οι δοκιμές σε “στροφή φουρκέτα”, “φουρκέτα με ανισόπεδα” και “αυλάκια” επιβεβαίωσαν τον ακριβή χειρισμό των οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροTo Nissan LEAF κερδίζει το βραβείο J.D. Power
Επόμενο άρθροΚοινό κέντρο καινοτομίας από τις Renault – Nissan στην Κίνα