Winner of the „Golden Steering Wheel 2019:Audi e-tron/Audi A1 Sportback

Εντυπωσιακή η άνοδος της Audi το 2019 αφού οι συνολικές ταξινομήσεις στην Ελλάδα έφθασαν τις 4.020, το μερίδιο αγοράς της στο 3,5% και κατέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την πρώτη θέση των εταιρικών πωλήσεων για το 2019 στη χώρα μας, ανάμεσα στις premium μάρκες, σημειώνοντας αύξηση 58,9%.

Το 2019 ήταν αναμφισβήτητα μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για την Audi, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στη χώρα μας, η μάρκα σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων κατά 51% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά! Με συνολικά 4.020 ταξινομήσεις σε μία αγορά που το 2019 κινήθηκε αυξητικά σε ποσοστό 10,3%, κλείνοντας στις 114.109 μονάδες, η επίδοση της Audi αντιπροσωπεύει με διαφορά τη μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε ανάμεσα στις πρώτες 20 μάρκες στη χώρα.

AUDI Q2 Vegas Yellow

Μεγάλο μέρος της επίδοσης της Audi στην Ελλάδα οφείλεται στο επιτυχημένο λανσάρισμα των ολοκαίνουργιων A1 και Q3. To Α1, με 622 πωλήσεις τη χρονιά που πέρασε έβαλε ξανά την Audi δυναμικά στην κατηγορία των compact sportback μοντέλων. Εξαιρετική ήταν η παρουσία όλης της σειράς Q, δείγμα πως το “quattro” συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα brand-θρύλους της παγκόσμιας αυτοκίνησης, με τεράστια απήχηση στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών και στην Ελλάδα. Αναμενόμενα, το Q2, ως το εισαγωγικό της γκάμας αποδείχθηκε το πιο δημοφιλές στη σειρά Q με 1.008 πωλήσεις με το νέο Q3 να σημειώνει 945 και τα Q5, Q7 και Q8 να ακολουθούν.

AUDI Q3

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η επίδοση της Audi στην αγορά των εταιρικών πωλήσεων. Οι 2.836 ταξινομήσεις χάρισαν στη μάρκα την πρώτη θέση ανάμεσα στον premium ανταγωνισμό, σε μία πολύ απαιτητική κατηγορία, στην οποία τα στελέχη εταιρειών επιλέγουν οι ίδιοι το αυτοκίνητό τους.

Σε διεθνές επίπεδο, η διάθεση από την Audi μέσα στο 2019 περίπου 1.845.550 αυτοκινήτων, αντιστοιχεί σε αύξηση 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στην Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά σήμερα, η Audi σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων με 690.083 οχήματα (+ 4,1%). Στις ΗΠΑ, μετά από μία χρονιά ρεκόρ το 2018, η Audi σημείωσε νέα αύξηση κατά 0,4%, με τις πωλήσεις στα 224.111 αυτοκίνητα και με αιχμή του δόρατος τα μεγάλα μοντέλα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, ένα στα τρία Audi Q8 παγκοσμίως, παραδόθηκε σε πελάτη στις ΗΠΑ. Αντίστοιχη ήταν η επιτυχία της Audi και στην Ευρώπη, με αύξηση κατά 3,5%, στις 769.650 μονάδες περίπου ενώ στη Γερμανία, χώρα προέλευσής της, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,3% (271.613 αυτοκίνητα).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση πωλήσεων κατά 46,2%, σε παγκόσμιο επίπεδο, των μεγάλων SUV της Audi. Αυτό οφείλεται και στις πολύ θετικές επιδόσεις των Audi etron και Audi Q8, παρόλο που τα μοντέλα δεν ήταν διαθέσιμα από την αρχή του έτους. Το Audi e-tron ξεκίνησε τις πωλήσεις του στην Ευρώπη τον Μάρτιο, λανσαρίστηκε στη Βόρεια Αμερική στις αρχές του καλοκαιριού ενώ εισάγεται στην Κίνα από το Νοέμβριο. Το Audi e-tron είναι ο ηγέτης της αγοράς στη Γερμανία, τη Νορβηγία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και την Αυστρία. Αναμφισβήτητα ένα στοιχείο που δηλώνει εμφατικά την πρωτοπορία της Audi στην ηλεκτροκίνηση αλλά και την απήχηση που έχει αυτή διεθνώς.

Το 2020 αναμένεται πιο συναρπαστικό για την μάρκα, καθώς μέχρι το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο Α3, το οποίο αποκαλύπτεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε ένα μήνα περίπου.

Προηγούμενο άρθροUber Pro, πρόγραμμα επιβράβευσης συνεργατών Taxi
Επόμενο άρθροΤο Abarth 595 esseesse στην ελληνική αγορά