Ενσωμάτωση της Volkswagen Motorsport στην Volkswagen AG

Η Volkswagen συγκεντρώνει τις δυνάμεις  της για τη μετάβαση στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας και ενσωματώνει την Volkswagen Motorsport GmbH στην Volkswagen AG. Η μάρκα τερματίζει τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως μέρος του μετασχηματισμού και της περαιτέρω εστίασης της εταιρείας. Το ανθρώπινο δυναμικό της Volkswagen Motorsport GmbH θα ενσωματωθεί στην Volkswagen AG.

“Η μάρκα Volkswagen πρόκειται να γίνει ο κορυφαίος πάροχος βιώσιμης ηλεκτρικής κινητικότητας. Για το σκοπό αυτό, συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας και αποφασίσαμε να τερματίσουμε τις δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας. Το ανθρώπινο δυναμικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ενσωματωθεί στην Volkswagen AG. Η βαθιά τεχνογνωσία των εργαζομένων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το έργο ID.R θα παραμείνουν στην εταιρεία και θα μας βοηθήσουν να προσθέσουμε περαιτέρω αποδοτικά μοντέλα στην οικογένεια ID.”, δήλωσε ο Δρ Frank Welsch, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι υπεύθυνος για τον τομέα Ανάπτυξης.

“Για δεκαετίες, η ομάδα της Volkswagen Motorsport GmbH προσέφερε στη μάρκα μια σειρά από μεγάλες αθλητικές επιτυχίες. Οι θερμότερες ευχαριστίες μου απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους για τόσες πολλές νίκες, τίτλους και ρεκόρ σε όλο τον κόσμο και για την προσωπική τους αφοσίωση και δέσμευση”, σχολίασε ο Wilfried von Rath, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για το Ανθρώπινο Δυναμικό, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα της ομάδας. Πρόσθεσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα προσφέρουμε σε όλους τους εργαζόμενους μια σύμβαση”.

Η Volkswagen Motorsport GmbH με έδρα το Αννόβερο απασχολεί 169 άτομα που θα ενταχθούν στην Volkswagen AG στο Wolfsburg κατά τους επόμενους μήνες. Η Volkswagen Motorsport είναι 100% θυγατρική του Ομίλου Volkswagen. Η εταιρεία περιλαμβάνει τα τμήματα εμπορικής διαχείρισης, τεχνολογίας και ανάπτυξης, εργαστηρίων και επικοινωνιών και μάρκετινγκ. Ιδρύθηκε στο Μόναχο στις 11 Ιουλίου 1966 ως Formula Vee Association Europe και μετακόμισε στο Αννόβερο το 1973.

Το 2009, το 2010 και το 2011, η ομάδα από το Βόλφσμπουργκ κέρδισε το Ράλι Ντακάρ. Από το 2013 έως το 2016, η Volkswagen συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) με τη δική της εργοστασιακή ομάδα, εξασφαλίζοντας τους τίτλους των οδηγών, των συνοδηγών και των κατασκευαστών τέσσερις συνεχόμενες φορές. Η Volkswagen έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA (WRX) με την ομάδα PSRX Volkswagen Sweden, κερδίζοντας την κατάταξη οδηγών και ομάδων τόσο το 2017 όσο και το 2018.

Η Volkswagen Motorsport απέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες της ηλεκτρικής ισχύος με το αμιγώς ηλεκτρικό ID.R. Η Volkswagen κατέχει πέντε διεθνή ρεκόρ με το αγωνιστικό ID.R. Το ID. R είναι ο προπομπός της νέας οικογένειας προϊόντων ID – της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen.

Φωτογραφία: Volkswagen Motorsport

Προηγούμενο άρθροACEA: Απόψεις για πιθανό πρότυπο εκπομπών Euro 7
Επόμενο άρθροΗ CDP επαινεί τη Nissan για τη διαχείριση των υδάτων