Εκδήλωση απονομής βραβείων ECOMOBILITY

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων Ecomobility, το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας και το 4ο Γυμνάσιο Πατρών, με συμμετοχή για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, διακρίθηκαν με το 1ο Βραβείο καλύτερης εργασίας και το Βραβείο τεχνολογίας και διεπιστημονικής εφαρμογής. Οι οκταμελείς ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ecocamp του Ecocity.

Στις παράλληλες δράσεις του προγράμματος, FREEMOBILITY, Ειδικά Σχολεία, και ECO2MOBILITY, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, την καλύτερη επίδοση είχαν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου και το Σ.Δ.Ε Άρτας αντίστοιχα. Σε μια χαρούμενη, εμπλουτισμένη με τα δρώμενα και τις οπτικοακουστικές παραγωγές και η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου στη Αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας,της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης , της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε με ταυτόχρονη παρουσίαση του αποτυπώματος του Ecomobility κατά τα 20 χρόνια υλοποίησής του και του αποτελέσματος των εργασιών των μαθητών της σχολικής περιόδου 2023-24, αναδικνύοντας τα ζητήματα της αστικής βιώσιμης κινητικότητας αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας πολιτών και διοικούντων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η απονομή

Την Τελετή απονομής βραβείων χαιρέτισαν ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και επαίνους διάκρισης απένημαν ο ΓΓ Δασών, Ευστάθιος Σταθόπουλος, η ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Ζώμπος, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Περιφέρειας Αττικής, Ευριδίκη Πρεζεράκου,ο  Διοικητής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου και ο Χάρης Κούντουρος, εκπρόσωπος του γραφείου της ΕΕ στην Αθήνα. Εξέχουσας σημασίας ήταν η παρουσία στην απονομή αλλά και η συνεργασία με τους μαθητές του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας, Γιάννη Τομπούλογλου και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Γούλα Αλέκου, του Αντιδηµάρχου Πειραιά, Δημήτριου Καρύδη, του Δημάρχου Σικυωνίων (Κιάτου) Σπύρου Σταματόπουλου, των Αντιδημάρχων Αθηναίων, Μαρίας Ευαγγελίδου και  Νίκου Χρυσόγελου και της ΓΓ του Δήμου Αμαρουσίου και Μέλους του «Κλεισθένη», Μαίρης Γαλαζούλα. Συγκινητικά ήταν τα μηνύματα της Υφυπουργού Ανάπτυξης Αννας Μάνη Παπαδημητρίου, του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου και του Ολυμπιονίκη και υποψήφιου Ευρωβουλευτή Πύρρου Δήμα.

Στις επιμέρους κατηγορίες οι συμμετέχοντες διακρίθηκαν ως ακολούθως:

-Ειδικά σχολεία, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ Αν. Θεσσαλονίκης για την δημιουργικότητα της εργασίας και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Καλαμάτας για την εξωστρέφεια που χαρακτήρισε την διαδικασία βιωματικής εκπαίδευσης

-Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΣΔΕ Νέας Προποντίδας για τις χιουμοριστικές -με δεικτικό περιεχόμενο – οπτικοακουστικές παραγωγές και ΣΔΕ Ιεράπετρας  για την εξωστρέφεια με υπερτοπικό χαρακτήρα

-Σχολεία Γενικής Παιδείας, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα για την πολλαπλή δημιουργική έκφραση των μαθητών, Γυμνάσιο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την αποτελεσματική διαδραση με την κοινωνία, Γυμνάσιο Φαρών  Ερύμανθου για κατασκευές και παίγνια, Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω για τις ενέργειες διάχυσης και διασύνδεσης της τοπικής κοινωνίας. Αξιοσήμειωτη ήταν η βαθμολογία της εγασίας των μαθητών του Γυμνασίου Εκπαιδευτήριων «Πλάτων» Κατερίνης, του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.

Πολυδιάστατης προσέγγισης κρίθηκαν οι εργασίες του ΕΠΑΛ Κιάτου, του ΓΕΛ Παλαμά Καρδίτσας που συμμετείχαν πιλοτικά στο πρόγραμμα εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς και του Γυμνασίου Νέου Γυναικόκαστρου Κιλκίς και Λευκοπηγής Κοζάνης, οι ομάδες μαθητών των οποίων συμπεριελάμβαναν μαθητές από όλες τις τάξεις.

Επιπλέον, για την έμπρακτη πολυετή υποστήριξη του ECOMOBILITY απονεμηθήκαν ευχαριστήριοι τίτλοι στην Διεύθυνση Τροχαίας της ΕΛΑΣ, στους εθνικούς χορηγούς Toyota, COMBATT, ΕΛ.ΠΕ και ΣΕΑΑ, στους χορηγούς επικοινωνίας DIRECTION, WebOlution, EcoTec, Natura nrg, Autotriti και στους χορηγούς φιλοξενίας και μεταφορών AirOtel, REX  Καλαμάτας, Blue Star Ferries. Οι Δήμοι Νέας Προποντίδας, Νέας Φιλαδέλφειας, Σικυωνίων και Πειραιά, που συνέδραμαν αποφασιστικά στην προσπάθεια των μαθητών, έλαβαν επίσης συγχαρητήριους επαίνους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της Οργανωτικής Επιτροπής προς τους 35 συνεργαζόμενους επιστημονικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, τους εθελοντές συντονιστές και αξιολογητές του Ecomobility ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική περίοδο.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το νέο Hyundai BAYON crossover
Επόμενο άρθροΗ Škoda μοιράζει χαμόγελα στα Παιδικά Χωριά SOS