Mercedes-Benz Cars is starting production for the local market in the new passenger car plant Moscovia with the Mercedes-Benz E-Class Saloon: (left to right) Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars, Vladimir Putin, President of the Russian Federation and Peter Altmaier, German Federal Minister for Economic Affairs and Energy.

Η MercedesBenz Cars επενδύει περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ στο νέο εργοστάσιό της στη Ρωσία και θα δημιουργήσει άνω των 1.000 θέσεων εργασίας. Στην περιοχή της Μόσχας, τα μοντέλα της MercedesBenz θα παράγονται για την τοπική αγορά. Το πρώτο όχημα που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα είναι η MercedesBenz EClass SedanΟ Dieter Zetsche, Πρόεδρος του ΔΣ της Daimler AG και επικεφαλής της MercedesBenz Cars, δήλωσε: “Το εργοστάσιο Moscovia είναι άλλο ένα στοιχείο της στρατηγικής μας για παραγωγή στον τόπο των πελατών μας. Και οι δύο εταίροι επωφελούνται από αυτό: Και η Ρωσία και η MercedesBenz”

Mercedes-Benz Cars is starting production for the local market in the new passenger car plant Moscovia with the Mercedes-Benz E-Class Saloon: (left to right) Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars, Vladimir Putin, President of the Russian Federation and Peter Altmaier, German Federal Minister for Economic Affairs and Energy.

Η Mercedes-Benz Cars ξεκινά την παραγωγή για την τοπική αγορά στο νέο εργοστάσιο επιβατικών αυτοκινήτων Moscovia, με την Mercedes-Benz E-Class Sedan. Τα μοντέλα SUV θα ακολουθήσουν την E-Class. Η Mercedes-Benz Cars επενδύει περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της περιοχής της Μόσχας. Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι θα εργασθούν στην παραγωγή και τη διοίκηση. Το εργοστάσιο Moscovia χαρακτηρίζεται από μια ευέλικτη και οικολογική παραγωγή και θα χρησιμοποιεί σύγχρονες βιομηχανικές τεχνολογίες τύπου 4.0.

Επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ

Το 2017 η Mercedes-Benz Cars έθεσε τον θεμέλιο λίθο για το νέο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάστηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια, στην περιοχή της Μόσχας. Βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, στη βιομηχανική περιοχή Esipovo, σε έκταση 85 εκταρίων. Η εταιρεία παραγωγής Mercedes-Benz Manufacturing RUS (MBMR) είναι υπεύθυνη για τη νέα παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων στη Ρωσία και δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Το εργοστάσιο είναι μέρος του παγκόσμιου παραγωγικού δικτύου της εταιρείας, σε περισσότερες από 30 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Οικονομική ανάπτυξη για την περιοχή της Μόσχας

Με την έναρξη τοπικής παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz, η Daimler επεκτείνει τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές της στη Ρωσία. Οι νέες δυνατότητες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση της υψηλής ζήτησης για τα E-Class Sedans και τα SUV της Mercedes-Benz στη χώρα αυτή. Το εργοστάσιο θα παράγει, εκτός από την E-Class και μοντέλα SUV. Αυτό σημαίνει ότι τα σε υψηλή ζήτηση επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz στη Ρωσία θα κατασκευάζονται επί τόπου στο μέλλον. Από το 2013 η Mercedes-Benz είναι η πολυτελής μάρκα αυτοκινήτων με τις περισσότερες νέες ταξινομήσεις στη Ρωσία. Τα τελευταία δέκα χρόνια η εταιρεία υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της εκεί.

“Η ρωσική αγορά αυτοκινήτου εξακολουθεί να αποτελεί βασική αγορά για τους Γερμανούς κατασκευαστές. Το άνοιγμα του πρώτου εργοστασίου της Mercedes-Benz Cars στη Ρωσία αποτελεί ορόσημο για τη δέσμευση της Mercedes-Benz, αλλά και για τις γερμανικές επιχειρήσεις στη Ρωσία συνολικά”, δήλωσε ο Peter Altmaier, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας .

Παραγωγή: εξαιρετικά ευέλικτη, διαδικτυωμένη και φιλική προς το περιβάλλον

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz Moscovia χαρακτηρίζεται από τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες τύπου 4.0 της βιομηχανίας. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα μεταφοράς μεταφέρουν τα αμαξώματα στους υποτομείς. Αυτοματοποιημένα συστήματα χρησιμοποιούνται επίσης στη συναρμολόγηση. Επιπλέον, προβλέπονται λύσεις για τη βελτίωση της εργονομίας και της αποτελεσματικότητας, όπως η συνεργασία ανθρώπων-ρομπότ κατά την εγκατάσταση του παρμπρίζ χωρίς προστατευτικό φράκτη.

Πολλές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και την εξοικονόμηση πόρων, όπως τεκμηρίωση άνευ χάρτου, ηλεκτροκίνητα περονοφόρα χωρίς εκπομπές, ανάκτηση θερμότητας στα κτίρια και χρήση υδατοδιαλυτών προϊόντων στη βαφή, εξασφαλίζουν αειφόρο και οικολογική παραγωγή. Η “Έννοια Μίας Στέγης” συγκεντρώνει όλα τις διεργασίες σε μία τοποθεσία. Διευκολύνει τις ταχείες διαδικασίες και την γρήγορη, άμεση επικοινωνία. Αυτή η φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται επίσης στην αρχιτεκτονική: οι τοίχοι από γυαλί χρησιμεύουν ως συνδετικό στοιχείο και δημιουργούν διαφάνεια μεταξύ των χώρων εργασίας της διοίκησης και της παραγωγής.

Προηγούμενο άρθροΗ FCA και η Tesla σχηματίζουν ενιαίο στόλο λόγω κανονισμών εκπομπών
Επόμενο άρθροΜείωση 13,9% στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών τον Μάρτιο