Η Renault Trucks καινοτομεί στην δραστηριότητα ηλεκτρικών μεταφορών, λανσάροντας για πρώτη φορά στον κλάδο το πρότυπο πολυχρηστικό ηλεκτρικό μοντέλο παράδοσης, E-Tech Master OptiModale.

Έχοντας δεσμευτεί για μηδενικές εκπομπές ρύπων τελικής παράδοσης, η Renault Trucks στην Caen, ξεκίνησε παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της γκάμας D το 2020. Στα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά δεύτερης γενιάς της Renault, με τρία μοντέλα, εφαρμόζεται πλέον η καινοτόμος φιλοσοφία πολυχρηστικών μοντέλων, συνδυάζοντας τρεις τύπους ηλεκτρικών οχημάτων σε έναν.

Το E-Tech Master OptiModale περιλαμβάνει:

  • Βαν LWB L3H1 E-Tech Master Low Loader Luton των 3,5 τόνων,
  • Ηλεκτρικό ποδήλατο Cargo eBullitt,
  • Drone μεταφοράς δεμάτων.

Το αμάξωμα Luton Low Loader της Horton Commercials σχεδιάστηκε για παράδοση δεμάτων και διαθέτει χώρο για το σύστημα e-bike και την βάση drone. Το ηλεκτρικό ποδήλατο E-Bullitt μπορεί να μεταφέρει μικρά δέματα έως 100 κιλά και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα Shimano, το οποίο παρέχει έως και 50 χλμ. ηλεκτρικής υποστήριξης. Η αφαιρούμενη μπαταρία του e-bike μπορεί να φορτιστεί στο 50% σε μία ώρα.

Η βάση drone βρίσκεται πάνω στο e-bike, από όπου εκτοξεύεται ένα drone Uvatek, μεταφέροντας πακέτα έως 2 κιλά.

Καθαρότερες και αποτελεσματικότερες αστικές παραδόσεις

Η Renault Trucks, λανσάροντας το E-Tech Master OptiModale, αποσκοπεί σε μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και απανθρακοποίηση των αστικών περιοχών. Το OptiModale χρειάζεται δύο άτομα για την λειτουργία του. Το βαν παραδίδει μεγαλύτερα φορτία, ενώ το e-bike θα μειώσει την συμφόρηση παραδίδοντας μικρά δέματα. Επιπλέον, το drone μπορεί να αναπτυχθεί σε επείγουσες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ζωτικών προμηθειών σε απομονωμένες τοποθεσίες.

Η βιώσιμη πολυτροπική λύση ηλεκτρικής τελικής παράδοσης επιτρέπει φορτία μεταξύ 2 κιλών και 44 τόνων.

Η νέα λύση προσφέρει επίσης μείωση ρύπανσης στις πόλεις και βελτίωση προσβασιμότητας και παραγωγικότητας στις εταιρείες διαχείρισης. Η Renault αναφέρει πως η βιώσιμη πολυχρηστική λύση σχεδιάστηκε για τον μετασχηματισμό του αναπτυσσόμενου κλάδου παράδοσης παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθροΤο δεκαετές στρατηγικό πλάνο της Lancia
Επόμενο άρθροDEKRA: Νέος γρήγορος έλεγχος μπαταρίας EV