Η Aston Martin έκανε ένα σημαντικό και συμβολικό βήμα προς το πρώτο SUV της μάρκας πολυτελείας – το οποίο όπως ανακοινώθηκε θα ονομάζεται DBX – με το πρώτο πρότυπο που αναπτύχθηκε να περνάει από το απαιτητικό Welsh Rally, στα χέρια του Chief Engineer της εταιρείας, Matt Becker.

Αυτή η πρώτη δοκιμή για το DBX σημαίνει την έναρξη ενός εκτεταμένου προγράμματος δοκιμών. Αυτή που ξεκίνησε στην Ουαλία, ήταν το έναυσμα της νέας μονάδας παραγωγής της Aston Martin στο St Athan, στην κοιλάδα του Glamorgan.

Αν και η προσομοίωση αποτελεί ουσιαστικό μέρος της πρώιμης φάσης ανάπτυξης της DBX, αυτή η πρώτη οδήγηση του προτύπου στην Ουαλία σηματοδοτεί την έναρξη της δοκιμής στον «πραγματικό κόσμο», όπου το SUV θα υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές και η ολοκαίνουρια μηχανή του θα αντιμετωπίσει μερικά από τα σκληρότερα περιβάλλοντα του κόσμου, από την παγωμένη Αρκτική μέχρι την καυτή έρημο της Μέσης Ανατολής αλλά και τα ψηλά περάσματα των Άλπεων και τις απαιτήσεις ταχύτητας του γερμανικής πίστας Nürburgring Nordschleife.

Η μοναδική φύση του DBX στην σειρά Aston Martin σημαίνει ότι απαιτεί ένα ειδικό πρόγραμμα δοκιμών, που περιλαμβάνει νέες μεθόδους, διαδικασίες και πρότυπα που αντικατοπτρίζουν τον γενικευμένο ρόλο του. Έτσι, ενώ θα αποδίδει με τη φρεσκάδα και την αίσθηση ενός πραγματικού Aston Martin, πρέπει να επεκταθεί σε περιοχές που βρίσκονται εκτός των ορίων της sport μάρκας. Φυσικά αυτό περιλαμβάνει εντυπωσιακές δυνατότητες multi-terrain και ρυμούλκησης, όπως αρμόζει σε ένα state-of-the-art SUV.

Ο Matt Becker, Chief Engineer της Aston Martin, δήλωσε: “Έχουμε ήδη αναπτύξει και συντονίσει το DBX στον προσομοιωτή οδήγησης, που μας επέτρεψε να σημειώσουμε εξαιρετική πρόοδο πριν από το πρώτο φυσικό πρότυπο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, είναι μια μεγάλη μέρα και χαίρομαι για την σχεδόν τέλεια συσχέτιση μεταξύ του προσομοιωτή και του πρωτοτύπου. Ως μηχανικός, είναι πραγματικά συναρπαστικό να έχω μια αίσθηση για το αυτοκίνητο το οποίο εργάστηκα για να δημιουργήσω. Το DBX είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος Aston Martin, αλλά θα το δοκιμάσουμε σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα εδάφη για να εξασφαλίσουμε ότι θα προσφέρει μια οδηγική εμπειρία αντάξια του ονόματός του”.

Το DBX προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Aston Martin Lagonda στο St Athan, μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων πολυτελείας που τελικά θα γίνει το ‘Σπίτι της Ηλεκτροκίνησης’, όταν τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας του James Bond μπουν στην παραγωγή.

Ο Andy Palmer, President and Group Chief Executive Officer της Aston Martin Lagonda, δήλωσε: “Το να βλέπουμε το πρότυπο DBX σε δράση είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του πρώτου μας SUV, γιατί είναι η στιγμή που πραγματικά ζωντανεύει. Το DBX είναι πολύ περισσότερο από ένα ‘SUV’. Θα είναι το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε στην ολοκαίνουργια εγκατάσταση μας στο St Athan. Ως εκ τούτου, σηματοδοτεί την αρχή μιας τολμηρής νέας εποχής στη μακρά ιστορία της εταιρείας”.

Προηγούμενο άρθροΟ David Schotkosky ανέλαβε τα ηνία της Toyota FS France
Επόμενο άρθροΤο οικολογικό ελαστικό αυτοκινήτου της Kumho