Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη και έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD.

Η BYD ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση προς την Αυτοκινητοβιομηχανία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών -που απηύθυνε στο πλαίσιο του έργου της “Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη“- για τη δοκιμαστική διάθεση λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών.

Η είσοδος της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, γεγονός στο οποίο οι Αστικές Συγκοινωνίες διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επισημαίνεται ότι η πιλοτική κυκλοφορία σε μήκος κατάλληλων διαδρομών είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων-φόρτισης.

Το εν λόγω demo bus κινεζικής τεχνολογίας που πραγματοποίησε ήδη τις πρώτες πιλοτικές διαδρομές, δεν μεταφέρει επιβάτες, έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, έχει ράμπα για ΑμΕΑ και η μπαταρία του είναι 348 kw. Έχει επίσης 2 Ηλεκτρομοτέρ 2 Χ 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp και WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία δύο ακόμη τύπων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός ευρωπαϊκής τεχνολογίας και ακόμη ενός κινεζικής τεχνολογίας, τα οποία κατά τη δοκιμαστική τους περίοδο θα μεταφέρουν και επιβάτες.

Προηγούμενο άρθροGroupe Renault: νέος CEO, νέα οργανωτική δομή
Επόμενο άρθροΝέα Škoda OCTAVIA – νέες τιμές