World Car of the Year 2020 - Kia Telluride

Τα World Car Awards 2020 ολοκληρώθηκαν με διπλή νίκη της Kia Motor Corporation. Το Kia Telluride είναι το World Car of the Year (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς) και το Kia Soul EV είναι το World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) του 2020.

Η πορεία για τα World Car Awards είναι ένα διεθνές ταξίδι 86 κριτών σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του οποίου οδηγούσαν και ψήφιζαν, επιλέγοντας μεταξύ των υποψήφιων μοντέλων του 2020. Η ανακοίνωση των νικητών έγινε ψηφιακά λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το Kia Telluride έπεισε την κριτική επιτροπή για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και την εντυπωσιακή του πρακτικότητα. Ο τίτλος του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βραβείο για ένα όχημα που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 70 διακρίσεις από την εμφάνισή του το 2019. Το SUV έχει ήδη στεφθεί μεταξύ άλλων North American Utility Vehicle of the Year και MotorTrend SUV της χρονιάς.

Το πλήρως ηλεκτρικό Soul EV αναδείχθηκε ως το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης από την κριτική επιτροπή, συνδυάζοντας απόδοση με μηδενικές εκπομπές και εντυπωσιακή ηλεκτρική εμβέλεια με ένα συμπαγές αμάξωμα, τολμηρό σχέδιο και υψηλό επίπεδο πρακτικότητας.

World Urban Car 2020 Kia Soul EV

“Όλοι στην Kia θεωρούμε τιμή μας το γεγονός ότι λάβαμε όχι μόνον ένα, αλλά δύο βραβεία από την κριτική επιτροπή World Car Awards”, δήλωσε ο Thomas Schemera, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα προϊόντων της Kia Motors Corporation. “Αυτός είναι ένας από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς του κλάδου αυτοκινήτου παγκοσμίως, που αποδεικνύει ότι το Telluride και το Soul EV είναι δύο πραγματικά εξαιρετικά οχήματα. Αυτά τα βραβεία αποτελούν την επιβράβευση των ταλέντων και των προσπαθειών μιας παγκόσμιας ομάδας, που προσπαθεί να δημιουργήσει ελκυστικά, υψηλής ποιότητας και πρακτικά αυτοκίνητα που αρέσουν στους οδηγούς”.

Το Kia Telluride επελέγη από έναν αρχικό κατάλογο 29 οχημάτων από όλο τον κόσμο, ενώ το Kia Soul EV επελέγη από έναν αρχικό κατάλογο οκτώ αυτοκινήτων πόλης. Και τα δύο οχήματα ήταν στο Top Three των φιναλίστ στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Το Kia Telluride, είναι διαθέσιμο στη Βόρεια Αμερική και σε πολλές ακόμα αγορές. Διαθέτει καμπίνα υψηλής ποιότητας που μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβάτες. Εξοπλισμένο με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, τετρακίνηση και συστήματα υποβοήθησης οδηγού, το Telluride είναι ιδανικό για οικογένειες και για εκτός δρόμου διαδρομές.

Το συμπαγές Kia Soul EV διαθέτει ισχυρό ηλεκτροκινητήρα με επιλογή μπαταριών 64 ή 39,2 kWh. Είναι ικανό να διανύσει έως και 452 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση (μοντέλα 64 kWh, μικτός κύκλος WLTP), ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική εμβέλεια από πολλά πιο ακριβά ηλεκτρικά οχήματα, όντας ιδανικό τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και πέραν αυτού. Μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες αύξησης της εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της αναγεννητικής πέδησης, διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόσταση που διανύουν με μία μόνο φόρτιση.

Τα οχήματα επελέγησαν και ψηφίστηκαν από διεθνή κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 86 εξέχοντες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 24 χώρες. Οι κριτές επελέγησαν από την World Car Steering Committee βάσει της εξειδίκευσης, της εμπειρίας, της αξιοπιστίας και της επιρροής τους. Η διεθνής εταιρεία συμβούλων KPMG επικύρωσε τις ψηφοφορίες των κριτών.

Προηγούμενο άρθροŠkoda OCTAVIA RS iV: sport και plug-in υβριδική
Επόμενο άρθροΗ συμβολή της Jaguar Land Rover στην αντιμετώπιση του COVID-19