www.fleetnews.gr

Μεγαλώνει η οικογένεια των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. H A-Class Saloon θα παρουσιαστεί στην Ελληνική αγορά στις αρχές του 2019.

Πρόκειται για ένα τετράθυρο saloon με μεταξόνιο 2729 χιλιοστών και αναλογίες ενός δυναμικού και, ταυτόχρονα, compact saloon με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω και ύψος οροφής στο χώρο πίσω επιβατών που την κατατάσσει στην κορυφή της κατηγορίας της. Επιπλέον, το μοντέλο saloon έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας A-Class. Δηλαδή, μοντέρνοι, αποδοτικοί κινητήρες, υψηλό επίπεδο ασφάλειας χάρη στα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, με λειτουργίες από την S-Class, και το σύστημα infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience, με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό. Με τιμή Cd 0.22 και μετωπική επιφάνεια 2,19 m², η A-Class Saloon, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, έχει το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής παγκοσμίως και, συνεπώς, υπερασπίζεται επάξια το παγκόσμιο ρεκόρ της CLA Coupé.

Η A-Class Saloon είναι το έβδομο κατά σειρά compact μοντέλο από το 1997 διευρύνοντας την γκάμα των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, που περιλαμβάνει τις C-Class, E-Class και S-Class.

Η νέα A-Class Saloon θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια Aguascalientes του Μεξικό και Rastatt της Γερμανίας, ενώ αναπτύχθηκε στο Sindelfingen της Γερμανίας. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι (4-14 Οκτωβρίου 2018). Η Mercedes-Benz παρουσίασε ήδη την A-Class L Saloon τον Απρίλιο στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας στο Πεκίνο. Αυτό το μοντέλο-λιμουζίνα σχεδιάστηκε αποκλειστικά με μεγάλο μεταξόνιο για την κινεζική αγορά και παράγεται εκεί, επίσης αποκλειστικά.

Οι τιμές για το νεότερο μέλος της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz ξεκινούν από 33.041 ευρώ[1] για την A 180d με 85 kW (116 hp) και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (μικτή κατανάλωση καυσίμου 4,1 l/100 km, μικτές εκπομπές CO2 108 g/km)[2].

[2] Τα αναγραφόμενα στοιχεία καθορίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη μέθοδο μέτρησης. Πρόκειται για τις “μετρηθείσες τιμές NEDC CO2” σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 του Κανονισμού  (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν βάσει αυτών των τιμών.

[1] Τα αναγραφόμενα στοιχεία καθορίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη μέθοδο μέτρησης. Πρόκειται για τις “μετρηθείσες τιμές NEDC CO2” σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 του Κανονισμού  (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν βάσει αυτών των τιμών.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan πάει στο Αννόβερο, με ένα “διαστημικό” πρωτότυπο
Επόμενο άρθροSkoda Fabia i-con: Hi-tech έκδοση!