Οι "Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας" επί σκηνής

Στους “Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας”, μεταξύ άλλων, η FCA Greece, η TEOREN Motors και η Hyundai Ελλάς. 

Οι επιχειρήσεις που με τα επιτεύγματά τους και τη σκληρή και μεθοδική τους προσπάθεια οδηγούν τη χώρα και την οικονομία μπροστά, τιμήθηκαν στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, “Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας“, που διοργάνωσε για πέμπτη φορά η Direction Business Network, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσία περισσότερων των 600 υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, επιβραβεύθηκαν επιχειρήσεις που αποτελούν το λαμπρό παρόν και μέλλον του ελληνικού επιχειρείν και προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στην έκδοση Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας της Direction Βusiness Network, που μόλις κυκλοφόρησε.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των 62 βραβείων που απονεμήθηκαν, διακρίθηκε η Hyundai Eλλάς ΑΒΕΕ, στην κατηγορία Turnaround Business, μια κατηγορία που βραβεύει επιχειρήσεις σε αναγνώριση του επιτεύγματός τους να υπερκεράσουν τις όποιες δυσκολίες γνώρισαν και να επιστρέψουν σε πορεία ανάπτυξης. Μετά την εξυγίανση και υπαγωγή της στον Όμιλο Autohellas το 2017, η εταιρεία επέδειξε εξαιρετική αντοχή, ισχυροποίησε τις επιδόσεις της, αύξησε τις πωλήσεις και κατέκτησε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παρουσιάζοντας επίσης σημαντική κερδοφορία. Η Hyundai Ελλάς έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη νέα φιλοσοφία της Hyundai που αντικατοπτρίζεται και από το νέο slogan: “New Thinking – New Possibilities”.

Ο Γεώργιος Τσαπρούνης (αριστερά), Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind, απονέμει το βραβείο στον Ανδρέα Χριστοφορίδη, Γενικό Διευθυντή της Hyundai Eλλάς

Στην κατηγορία Greek Business Champions, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων οι εταιρείες FCA Greece ΑΕ και TEOREN Motors ΑΕ. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω των 10 εκ. ευρώ οι οποίες κατόρθωσαν κατά την οικονομική χρήση (2017 vs 2016) να καταγράψουν αύξηση μεγαλύτερη του 20%, τόσο σε κύκλο εργασιών, όσο και σε κέρδη προ φόρων.

Η FCA Greece, θυγατρική του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, συστάθηκε και λειτουργεί από το 1962 με αντικείμενο την εισαγωγή, διανομή και πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών. Εκπροσωπεί τις ιταλικές μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Abarth, και Fiat Professional. Επιπλέον στο δυναμικό της έχει ενταχθεί και η μάρκα Jeep. Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2017 παρουσίασαν 32,65% αύξηση στον κύκλο εργασιών και 68,33% στα κέρδη προ φόρων.

O Γιώργος Μπακόπουλος (αριστερά), Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece, παρέλαβε το βραβείο από τον Γιώργο Σαγώνα, General Manager του CEO CLUBS Greece

H TEOREN Motors, ως μέλος, πλέον, των επιχειρήσεων B. Ν. Θεοχαράκη, στοχεύει να αναδείξει τις μάρκες Renault και Dacia στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων του Έλληνα καταναλωτή. Προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου πριν και μετά την πώληση, με γνώμονα πάντα την ποιότητα και τη διαχρονική αξιοπιστία. Το 2017 παρουσίασε 19,64% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 28,24% αύξηση στα προ φόρων κέρδη της.

Η Ντένη Θεοχαράκη (αριστερά), Αντιπρόεδρος και Αν. Διευθύνουσα Σύμβουλος της TEOREN Motors παραλαμβάνει το βραβείο της από την Άννα Καλλιάνη, Πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Ακόμα, βραβεύθηκε η Προπορεία ΕΠΕ ”Avance”, που δραστηριοποιείται στον κλάδο Ενοικίασης Αυτοκινήτων από το 1992 και απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Διαθέτει 65 σταθμούς εξυπηρέτησης σε 40 πόλεις στην Ελλάδα και σε τρεις πόλεις της Κύπρου, καθώς και desk εντός των μεγαλύτερων αεροδρομίων της ελληνικής επικράτειας. Η εταιρεία πέτυχε 33,64% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και 119,69% αύξηση στα κέρδη προ φόρων.

Ο Δημήτριος Μιχόπουλος (αριστερά), Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Standwick απένειμε το βραβείο στον Γεώργιο Τσακατούρα, Πρόεδρο της Avance

Στο πλαίσιο του θεσμού βραβεύτηκαν δύο ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι, που γιορτάζουν φέτος την επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυσή τους, καθώς και η Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1902. Επίσης, με το Αριστείο Διεθνούς  Έλληνα Επιχειρηματία, τιμήθηκε ο Πάνος Γερμανός, Ιδρυτής του Ομίλου Olympia. Στην κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης, Επιχείρηση της Χρονιάς, αναδείχθηκε η Παπαστράτος, μετά από ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, μεταξύ 7.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του ΣΕΒ. Μεγάλος χορηγός ήταν η Max Media Greece. Telecoms Provider ήταν η Wind, ενώ χορηγοί οι εταιρείες IRI, Evin Intzoglou και  Άμβυξ (Glenfiddich). Yποστηρικτές ήταν οι: Ελληνικά Κελάρια Οίνων, The Design Agency και CEO Clubs Greece. Επίσης, τη διοργάνωση στήριξαν οι Weber Shandwick, Ιmage Pro, We For Media (Οfficial Partners), PressiousArvanitidis, Polichromo και Mass Courier.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Μάιο
Επόμενο άρθροΜια δεκαετία με το i-MiEV γιορτάζει η Mitsubishi