Η μονάδα παραγωγής καθαρής ενέργειας των ΗΑΕ, Abu Dhabi Future Energy Company PJSC (Masdar) και η Daimler Truck Holding AG (Daimler Truck) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας προς διερεύνηση της σκοπιμότητας εξαγωγής υγρού πράσινου υδρογόνου από το Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ) στην Ευρώπη, το 2030.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στο Άμπου Ντάμπι από τον Fawaz Al Muharrami, Εκτελεστικό Διευθυντή Καθαρής Ενέργειας και Αναπληρωτή COO της Masdar και τον Martin Daum, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Daimler Truck. Η συνεργασία των δύο πρωτοπόρων εταιρειών αποτελεί σημαντική πρόοδο στις συνεχείς προσπάθειες αντιμετώπισης εκπομπών CO2 των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, δήλωσε: «Η φιλοδοξία της Masdar είναι να καταστεί κορυφαία στην ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου παγκοσμίως και πιστεύουμε ότι οι μεταφορές είναι από τις πιο στρατηγικές αγορές πράσινου υδρογόνου. Αυτή η συμφωνία μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση εκπομπών CO2 στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη, υποστηρίζει τη φιλοδοξία των ΗΑΕ να καταστεί ηγέτης στην αγορά υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα το 2031 και συνάδει με την προσέγγισή μας «smart-early-mover», για έργα με στρατηγικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο».

Ο Martin Daum, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Daimler Truck, δήλωσε: «Στην Daimler Truck στοχεύουμε στην πρωτοπορία στις βιώσιμες μεταφορές. Η παγκόσμια διάθεση πράσινης ενέργειας είναι απαραίτητη για την απανθρακοποίηση των επαγγελματικών οχημάτων . Η πρωτοβουλία μας με την Masdar είναι το πρώτο βήμα προμήθειας υγρού πράσινου υδρογόνου στην Ευρώπη».

Η Masdar, εταιρεία παραγωγής καθαρής ενέργειας των ΗΑΕ και από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον τομέα των ΑΠΕ διεθνώς, πρωτοπορεί στην εξέλιξη και ανάπτυξη τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών και πράσινου υδρογόνου, προς αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων βιωσιμότητας.

Για την απανθρακοποίηση των μεταφορών, η Daimler Truck ακολουθεί διπλή στρατηγική, με οχήματα υδρογόνου και μπαταρίας. Σε επίδειξη χρήσης υγρού υδρογόνου στις οδικές μεταφορές, το πρότυπο φορτηγό Mercedes-Benz GenH2 Truck ολοκλήρωσε προσφάτως ταξίδι 1.047 χιλιομέτρων υπό πραγματικές συνθήκες στην Γερμανία με ένα γέμισμα υγρού υδρογόνου. Η Daimler Truck κατασκευάζει δοκιμαστικό στόλο φορτηγών Mercedes-Benz GenH2 που προβλέπεται να αναπτυχθεί στα μέσα του 2024.

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην 30η AGROTICA
Επόμενο άρθροΗ Kia αύξησε τις πωλήσεις της 5,4% το 2023 στην Ευρώπη