Η Daimler Truck δημοσίευσε το Green Finance Framework. Ο μετασχηματισμός της σε εταιρεία οχημάτων μηδενικών εκπομπών και η απανθρακοποίησή της είναι οι ξεκάθαροι στόχοι της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας.

Με την δημοσίευση του «Πράσινου Πλαισίου Χρηματοδότησης – Green Finance Framework», η Daimler Truck δημιούργησε το υπόβαθρο έκδοσης «πράσινων ομολόγων» και αξιοποίησης επιπλέον πράσινων χρηματοδοτικών μέσων. Τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν βιώσιμα έργα, όπως την ανάπτυξη και κατασκευή φορτηγών και λεωφορείων άνευ εκπομπών και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

“Επιθυμούμε να θέσουμε την Daimler Truck στην αγορά πράσινων χρηματοδοτικών μέσων προκειμένου να προωθήσουμε περαιτέρω τον βιώσιμο μετασχηματισμό του Ομίλου. Με το Πράσινο Πλαίσιο Χρηματοδότησης, προσφέρουμε στους επενδυτές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτήν την ανάπτυξη και διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο χρηματοδότησής μας», εξήγησε ο Claus Bässler, Head of Treasury & Tax της Daimler Truck.

Συμβολή στην παροχή ενέργειας με ουδέτερες εκπομπές CO2 στην Daimler Truck: Φωτοβολταϊκό σύστημα στο εργοστάσιο Woerth

Υψηλότερη βαθμολογία “Dark Green” από την CICERO

Το Πράσινο Πλαίσιο Χρηματοδότησης και η αντίστοιχη διακυβέρνηση έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία «Dark Green» και «Εξαιρετικό» από την CICERO Shades of Green, κορυφαίο πάροχο ανεξάρτητων αξιολογήσεων βάσει διερεύνησης. Η «Δεύτερη Γνώμη – Second Party Opinion» της CICERO διατίθεται στον ιστότοπο της Daimler Truck.

Η δομή του Green Finance Framework της Daimler Truck είναι σύμφωνη με τις αρχές ICMA Green Bond Principles (GBP) του 2021 και τις LMA και APLMA Green Loan Principles (GLP) του 2023. Η Σουηδική Τράπεζα SEB παρείχε συμβουλές στην Daimler Truck για τη διάρθρωση του Green Finance Framework.

Περιήγηση στις Άλπεις με οχήματα μπαταρίας και υδρογόνου – Τα φορτηγά ουδέτερου CO2 της Daimler Truck επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους

Μετασχηματισμός και απανθρακοποίηση στο επίκεντρο της βιώσιμης επιχειρηματικής στρατηγικής

Η Daimler Truck είναι απόλυτα δεσμευμένη στη Συμφωνία του Παρισιού για την Προστασία του Κλίματος και την απανθρακοποίηση, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων ασφαλούς μεταφοράς και διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι τα προϊόντα, η παραγωγή και η εφοδιαστική αλυσίδα. Ένα βασικό στοιχείο είναι η στρατηγική διπλής τεχνολογίας. Εκτός από τους ηλεκτροκινητήρες μπαταρίας, η εταιρεία εστιάζει και στο υδρογόνο. Το μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων αναπτύσσεται βάσει αυτών των δύο συστημάτων κίνησης. Σήμερα, ο Όμιλος προσφέρει ήδη οκτώ μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων μπαταρίας μαζικής παραγωγής – θα προστεθούν δύο ακόμα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2023. Ως κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων, η Daimler Truck εστιάζει επίσης στον μετασχηματισμό της δικής της παραγωγής σε ουδέτερο CO2: Το 2022, το ουδέτερο CO2 του ισολογισμού επετεύχθη στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις – μέσω της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής. Η Daimler Truck σκοπεύει το ίδιο για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ινδία έως το 2025 – και παγκοσμίως έως το 2039.

Προηγούμενο άρθροEπαγγελματικό Ford με ειδικά προωθητικά προγράμματα
Επόμενο άρθροΕπιχειρηματικές συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας