Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του CUPRA Born στις 25 Μαΐου, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με την SEAQUAL INITIATIVE για την κατασκευή των καθισμάτων. Τα νέα bucket καθίσματα θα κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο πολυμερές ύφασμα SEAQUAL YARN από πλαστικό, προερχόμενο από τη Μεσόγειο και άλλες θάλασσες, ωκεανούς, ποτάμια και εκβολές.

Αυτό το καινοτόμο υλικό, το οποίο συνάδει με το σχεδιαστικό στιλ και τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα της CUPRA, παράγεται χάρη στη συνεργασία ψαράδων, διαφόρων ΜΚΟ και τοπικών κοινοτήτων, που συλλέγουν τα υλικά. Σύμφωνα με τη δέσμευση της CUPRA για καινοτομία, αυτό το βιώσιμο πλάνο περιλαμβάνει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών τελευταίας τεχνολογίας στα καθίσματα.

Ο Διευθυντής Στρατηγικής, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της CUPRA, Antonino Labate, σχολίασε: “Με το CUPRA Born, το πρώτο μας 100% ηλεκτρικό όχημα, μπαίνουμε σε μια νέα ηλεκτρική εποχή. Η συνεργασία με την SEAQUAL INITIATIVE για τη δημιουργία καθισμάτων για αυτό το νέο μοντέλο αποδεικνύει ότι η βιωσιμότητα, η καινοτομία και ο σύγχρονος σχεδιασμός είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Η CUPRA είναι μια μάρκα που εμπνέει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη, γι’ αυτό δεσμευόμαστε σε έργα κυκλικής οικονομίας και βοηθούμε στη διατήρηση ενός φυσικού πόρου που είναι πολύ κοντά μας, της Μεσογείου”.

CUPRA Born, το πρώτο αυτοκίνητο με concept ουδέτερου CO2

Εκτός από το ότι αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση και η απόδοση συνταιριάζουν τέλεια, το CUPRA Born θα είναι το πρώτο όχημα της μάρκας που θα παραδοθεί σε πελάτες με concept ουδέτερου CO2. Για το σκοπό αυτό, το νέο όχημα παράγεται στο Zwickau (Γερμανία) στην ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, όπου ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή πρώτων υλών. Οι υπόλοιπες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις και έργα που έχουν πιστοποιηθεί με τα υψηλότερα πρότυπα.

Προηγούμενο άρθροΟ C. Ghosn καλείται να επιστρέψει μισθούς 5 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροMYTILINEOS – NextChem, συμφωνία για πράσινο υδρογόνο