COVID-19: Το πρώτο workshop για εταιρικούς αγοραστές με επίκεντρο τις νέες απαιτήσεις των εργαζομένων, στις 15 και 20 Μαΐου διοργανώνει το Smart Mobility Institute του Fleet Europe.

Το workshop διοργανώνεται προκειμένου να βοηθηθούν οι fleet managers, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και οι διευθυντές εγκαταστάσεων να ανταποκριθούν στην αλλαγή των προσδοκιών των εργαζομένων λόγω του COVID-19. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Η νέα κανονικότητα

Είναι βέβαιο πως η κρίση του κορωνοϊού έχει τεράστιο αντίκτυπο στον κλάδο του στόλου και της κινητικότητας. Η σημασία της λήψης των σωστών τακτικών και στρατηγικών μέτρων για την αντιμετώπιση – ή τη μείωση – των επιπτώσεων σσε μια εταιρεία δεν έχει να κάνει απλώς με την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Ο κλάδος του στόλου θα πρέπει να βρει μια νέα ισορροπία, με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους με νέες προσδοκίες και στην κινητικότητα.

Καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 δεν άπτεται μόνον οικονομικών θεμάτων, αλλά και συμπεριφορών, διάφοροι αναλυτές πιστεύουν πως θα οδηγήσει σε μια “νέα κανονικότητα”. Στον κλάδο του στόλου αυτή η “νέα κανονικότητα” δίνει νέες ευκαιρίες: ψηφιοποίηση, κινητικότητα και αναθεώρηση πολιτικής.

Είναι προφανές ότι ο κλάδος αντλεί ήδη διδάγματα από την υπάρχουσα κατάσταση. Το κατ΄οίκον γραφείο είναι ίσως το πιο προφανές παράδειγμα. Οι περισσότεροι εργοδότες δεν διέθεταν πολιτικές ή διαδικασίες για να υποστηρίξουν ανθρώπους που εργάζονταν αποκλειστικά από το σπίτι και χρειάστηκε να εφαρμοστεί εσπευσμένα μια ποικιλία εργαλείων και συστημάτων υποστήριξης. Επίσης, οι πραγματικές ανάγκες κινητικότητας καθίστανται πλέον για πρώτη φορά πραγματικά μετρήσιμες. Η δυνατότητα εξοικονόμησης πηγάζει από την απάντηση στις ερωτήσεις: Χρειαζόμαστε πραγματικά τόσα πολλά αυτοκίνητα; Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα οχήματα του στόλου μας όπως μέχρι σήμερα; Υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις;

Η άποψη του εργαζόμενου

Μια σημαντική ανάγκη αλλαγής θα προέλθει απευθείας από τους εργαζόμενους. Βίωσαν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο εργασίας και θα επιστρέψουν στο γραφείο με νέες, ή τουλάχιστον αλλαγμένες προσδοκίες.

Αυτές οι νέες απαιτήσεις μπορούν να ομαδοποιηθούν υπό τον όρο “ευεξία” και απαιτούν όραμα, πολιτική και μια νέα αλυσίδα εφοδιασμού. Αντί να αποτελούν απειλή για τα καθήκοντα του διαχειριστή στόλου, τα ευρήματα αυτά πρέπει να θεωρηθούν ευκαιρίες που μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη εξοικονόμησης και να ανταποκριθούν στις ανησυχίες των εργαζομένων. Οι fleet managers που βρίσκονται μεταξύ των διευθύνσεων προμηθειών, εγκαταστάσεων και ανθρώπινου δυναμικού, είναι στην κατάλληλη θέση για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Το workshop με επίκεντρο τους εργαζόμενους του Smart Mobility Institute (Smart Mobility Institute Employee Focus Workshop) υποστηρίζεται από τη CMaaS, για την αντιμετώπιση των νέων απαιτήσεων των εργαζομένων.

  • Το workshop θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου και την Τετάρτη 20 Μαΐου
  • Το workshop απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρικούς αγοραστές
  • Θα περιλαμβάνει εισαγωγική ομιλία εμπειρογνώμονα της Total Rewards, στο θέμα της ευεξίας των εργαζομένων και θα δώσει την ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών
  • Σκοπός του workshop είναι η δημιουργία στρατηγικών συνεργειών μεταξύ διαφόρων κατηγοριών εταιρειών και να βοηθήσει στην προετοιμασία μιας νέας διάστασης στη διαχείριση στόλου

Για να εγγραφείτε σε αυτό το μοναδικό workshop, κάντε κλικ εδώ!

Προηγούμενο άρθροΕμπρόσθιος-μεσαίος αερόσακος, στάνταρ στο νέο Jazz e:HEV
Επόμενο άρθροΟ Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανεβάζει ταχύτητα